Pálinka mennyire másnaposító ital? (jó minőségű)
Én sosem voltam tőle másnapos.
Ha jobban belegondolok, én csak bortól és Hubitól voltam másnapos.
Ugye, tudni kéne, hogy mitől lehetsz másnapos.
Ha iszol mellé rendesen folyadékot, el tudod kerülni a másnaposságot.
Igazából nagyon megszokásfüggő, hogy kinek melyik fajta tömény okoz másnaposságot, ez alól szinte csak a vodka kivétel valamennyire, mert abban ugye alig van egyéb, mint víz és etanol. Ha összeszedsz egy-két tucat véleményt a különböző italok kedvelőitől, hogy mi okoz másnaposságot és mi nem, akkor nem kapsz értelmezhető eredményt. Kiváló pálinkánál sem garantált, hogy másnap reggel nem szakad szét a fejed, ha sokat iszol. Ahogy 15 ezres cognactól is lehet nagyon másnaposnak lenni, akkor is, ha iszod mellé a vizet.
Másrészt, a mai köztudatban még igen ködös fogalom a „jó minőségű pálinka”. A házi „ezcsak gyümőcsbővan” és a bolti „prémium kategóriás” pálinkák közt sem ritka az olyan, ami egyáltalán nem jó, csak hát sokan nem ittak még jobbat, szóval „ilyennek kell szeretni”.
Azt sem árt tudni, hogy a másnaposság nem egy konkrét jelenség, hanem minden olyan rossz közérzeti következmény halmaza, ami a tegnapi ivásból származik. Kiszáradás, kialvatlanság, a bomlástermékek okozta rosszullét, gyomorpanaszok, vitaminhiány, stb. Ezért nem egyezik az sem, hogy kinek mi a másnaposság legrosszabb eleme. Könnyen szövegel az, aki sok vízzel soha semennyire nem másnapos, de ő vagy huszonéves, vagy nagyon szerencsés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!