ZyxNoname kérdése:
Kiadják nekem az alkoholt?
Figyelt kérdés
17 éves vagyok és holnap megyek barátommal sörözni (20 éves) és mondjuk ha ő vesz akkor tőlem kérhetnek személyit? Meg ha én akarok mitom egy cidert azért is elkérnék?2017. nov. 11. 19:15
1/9 anonim válasza:
Honnan a fenéből tudjuk? Lehet hogy igen, lehet hogy nem. Hely függő
2/9 anonim válasza:
A pultos nem, de ha pont akkor lesz ellenőrzés nagy szarba kerültök :)
3/9 A kérdező kommentje:
most komolyan egy cidert se adnak ki nem vagyok alkoholista de így nem nagyon tudok részt venni a baráti társaságokban :/
2017. nov. 11. 20:20
4/9 anonim válasza:
Retardált vagy?
18 év alatt alkoholt kiadni tilos.
Ha "nem vagy alkoholista", ha csak egy cider, ha csak ezért nincsenek barátaid akkor sem.
5/9 anonim válasza:
érdekes, 40 éves vagyok, és van olyan este, amikor én nem iszom, mert nincs kedvem, vagy vezetek és mégis részt tudok venni baráti társaságokban
6/9 anonim válasza:
Előfordul hogy kiadják, pláne ha idősebbnek nézel ki. Egyik haverom is vett 17 évesen tescoból vodkát és kiadták mert akkora szakálla volt hogy simán kinézett 23-nak is xD. Amúgy ha együtt mentek be a barátoddal és ő vesz akkor tőled nem fogják elkérni akkor sem ha ott állsz mellette. Mi is mikor haverokkal bemegyünk 3-an 4-en sokszor elkérik annak ellenére hogy 21 éves a legfiatalabb ember a társaságba, de elég egynek felmutatni. Anno volt hogy 8-an vettünk tescoba piát 1 ember múlt el 18 és elég volt neki felmutatni a személyit. Ez alól a dohányboltok kivételek lehetnek, ott sokszor van hogy már mikor belépsz elkérik a személyit és ha nem vagy 18 akkor kiküldenek.
7/9 anonim válasza:
- Ha a barátod veszi, akkor miért kérnének tőled személyit?
- Kiskorú alkoholfogyasztása önmagában továbbra sem szabálysértés vagy bűncselekmény. Nem vehet egy gyerek alkoholt, de a fogyasztásról (tudtommal) nincs szó sehol a törvényekben.
8/9 anonim válasza:
megveszi a haverod, attol te meg ihatsz alkoholt. am valaki pont tiz eve, "elhagyta"a diakjat az évszamot meg atirta 8-rol 7-re es ugy csinatak meg "neki. nem tudom ez hogy van most, de ez is egy megoldas.
9/9 anonim válasza:
Amúgy 2012.CLV. törvény 16/A fejezet 38. paragrafus első pont értelmében nem szolgálhatnak ki vele. Tehát ha a barátod megveszi és odaadja neked, azzal bűncselekményt követ el. De nincs baj, ha nem mondod el senkinek amúgy sokan korábban kezdenek társaságokba járni sörözni. Szóval nincs para.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!