Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pálinka bérfőzéskor hogyan...

Pálinka bérfőzéskor hogyan verhet át a főzde?

Figyelt kérdés

Szomszéd mesélte, hogy leadott x mennyiség cefrét, de nem kapott rögtön papírt róla. Csak a pálinka elkészültekor utólag kapta meg a cefreátvételi papírt. És nem x, hanem 1,5-ször x mennyiséget írtak neki. Mert ha kevesebbet írnak, akkor pálinkából is kevesebbet adhattak volna át neki hivatalosan, mert az adott gyümölcsből a kihozatal állítólag nem lehet több, mint amit törvényileg meghatároztak.


Nem értem és a szomszéd sem érti, hogy mi történhetett.

-Talán a törvényileg meghatározott kihozatali mennyiségnél simán lehet több, ha szép érett gyümölcsből van???

-Vagy a főzdés cukrot tett hozzá, hogy többet fizessen az ügyfél neki? (szomszéd nem cukroz...)

-Vagy más cefréjét is hozzátették, esetleg nem vette meg a pálinkát, és rásózták a szomszédra?


Vajon mi lehet, mit gondoltok, mit hallottatok?

És hol verhet még át egy főzde???



2017. júl. 6. 15:26
 1/6 anonim ***** válasza:
53%

Sokféleképpen át tud verni a főzdés. Azok rafkós emberek, és mivel általában nem is isznak, mindig józanok. Vagy több pálinkát lehet kihozni x mennyiségű cefréből, mint amit beismernek, akkor a maradékot egyszerűen lenyúlják.

Vagy a 2X mennyiségű cefréből csak 1.5 x pálinkát hoznak ki, és a maradékot lenyúlják. Vagy a 2x-ből 1.5x-et főznek ki, de hogy meglegyen a mennyiség+íz+fok, hozzáadnak annyi cukrot, hogy annyi pálesz legyen, mintha 2x cefréből lett volna. Ezenkívül azt is megtehetik, hogy ha jó minőségű volt a cefre, akkor a 2x-ből elvesznek 0.5-1 x mennyiséget és kipótolják rosszabb minőségű cefrével. A maradék mindenképpen haszon. Mármint a főzdésnek, nem a vevőnek. Ennyi trükkről tudok biztosan, de biztos van még.

2017. júl. 6. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Huh, ezt olvasva, rosszabb a helyzet, mint gondoltam...

Jó, de hogyan igazolja a főzde, ha saját néven árulja az én cefrémből készült pálinkát, hogy honnan származik a gyümölcs? Nem kell annyi saját gyümölccsel, vagy gyümölcs vásárlásról szóló számlájának lennie, amiből kijön amit saját néven főzött?

Ja persze az honnan tudhatja a hivatal, hogy mennyi volt a saját gyümölcstermése... Már meg is válaszoltam magamnak.

Nem könnyű, na... :(

Kivagyok. Hogy vigyek így főzetni?

2017. júl. 7. 07:41
 3/6 anonim ***** válasza:
79%
Oda viszed a kész cefrét és kifőzik. Ha át akarnak verni úgyis átvernek. De aki azt gondolja hogy odaviszi valaki a cefrét a főzdésnek az meg beleborít egy zsák cukrot és már főzi is a pálinkát az inkább ne gyártson elméleteket. Ez rád kérdező és az első válaszolóra is vonatkozik. Ennyi erővel beleönthetnénk a cukrot a főzőbe és főznénk a pálinkát. De ez nem így megy
2017. júl. 7. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Azért a főzőmesterek elsöprő többségének esze ágában nincs téged átverni. Nem érdeke, az egyetlen bevételforrásával játszik s persze jellemzően az egyetlen olyan pénzkereseti lehetőséget veszítheti el, amihez ért. Arról nem is beszélve, hogy téged is, mint visszatérő ügyfelet, hisz meddig tart pár km-rel arrébb húzni az utánfutót? Szóval ma már nem az van, mint régen, hogy ez van, Ő van a faluban és kész.

Ezt az elvesznek belőle, rosszabb minőséggel keverik a tiéd stb. legendákat azok tartják fenn, akik rossz cefrét gyártanak otthon, aztán le van biggyedve a szájuk, hogy a pálinkájuk kevés is meg szar is.

2017. júl. 8. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
79%
Igen ezt még rhattam volna én is. Legtöbben nem értenek a cefrétéshez aztán a főzde a hibás
2017. júl. 8. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
77%

"hogy meglegyen a mennyiség+íz+fok, hozzáadnak annyi cukrot, hogy annyi pálesz legyen, mintha 2x cefréből lett volna"


Elkeserítően tudatlan a kommentelő. És a szamárság még tetszik is a többségnek, mert a rengeteg csacsi nyomkodja rá, hogy hasznos.

De jó lenne, hogyha a dolog úgy működne, hogy mielőtt lefőzöm, tolok a cefrébe cukrot, és annyivel több szesz jön le.


Alapvető biológiai fogalmakkal nincs tisztában aki ilyeneket ír, vagy ilyenekre nyomkod hasznost.

És akkor még finomkodtam!

2017. júl. 11. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!