Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Van aki lenézi (ebben) azokat...

Van aki lenézi (ebben) azokat az embereket, akik számára már az 1000-1500 forintos palackárú bor is minőséginek számít?

Figyelt kérdés
2017. jan. 8. 15:31
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Az 1000-1500-as kategóriában nagyon jó "ivós" hétköznapi borokat lehet találni. Lelovitcs Primőr Portuguieser, Bodri Bodrikutya, Eszterbauer-től bármelyik.

De ezek akár egy ünnepi asztalon is megállják a helyük. (persze valaszthatsz Sauska-t is)

Több borász ismerősöm is van és pár éve én is elvegeztem egy sommelier tanfolyamot.hidd el, hogy az átlagos ember nem tud különbséget tenni az 1500, a 4000 és a 15000-es borok között.

Az évfolyam társad egy buta sznob. Ne törődj vele

2017. jan. 14. 10:36
 22/26 anonim ***** válasza:
Gyöngyösi főiskolára jártam .. Gyöngyös a bor és a szőlő városa..Ott van sok pincesor Nyúlmáj Farkasmáj. Az Irsai olivér az egyik legismertebb Mátraaljai borfajta. Mi kijártunk a pincesorra flakonokkal vettünk bort. Azt a bort palackozva kitéve a bolt polcára 3szoros áron árulták. Szóval lehet olcsón is normális bort venni. Egy még tanuló egyetemistától 1500os bor minőségi. Ha te leszel majd az otp vezérigazgató akkor már ciki lessz. Általánosságban jó középkategória.
2017. jan. 15. 13:16
 23/26 Carragher_x ***** válasza:

"Ha te leszel majd az otp vezérigazgató akkor már ciki lessz"

Csak érdekességként: az otp vezérigazgatója saját elmondása szerint sem hajlandó egy étteremben (ahol egy palack bor rendszeresen a beszerzési ár kétszerese) 10ezer forintnál drágább bort rendelni.:)

"Általánosságban jó középkategória"

1000-1500 forintra azért középkategóriát ne aggassunk:) Vannak közöttük oké és kifejezetten jó ár/érték arányú borok persze, de ezek inkább olyanok, mint az autópiacon a Suzuki.

2017. jan. 15. 13:45
 24/26 anonim ***** válasza:
na akkor ez az otp vezéres dolog jól elsült
2017. jan. 15. 15:21
 25/26 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat ismét!

23:

Mi neked a középkategória?

Azért kérdezem mert ha mondjuk 2-5 ezer forint, akkor azt nem értem hogy mi neked a felső kategória már.

Ezt azért mondom, mert ittam már életemben mondjuk 3 ezer forintos bort és 9 ezer forintost is, de nagyságrendileg ízben nekem ugyanolyanok voltak például.

Vagy ez most olyan mint a kocsiknál hogy az átlagos embernek a 2 és 8 millió forintos kocsi között van különbség, de a 8 és 25 millió forintos között már nincs, mert azok közt már olyanok a különbségek ami a legtöbb embert nem érdekli?

A legtöbb ember szerintem ezért látja sznobizmusnak ezeket a dolgokat: Várunk az adott dologtól valamilyen konkrét, funkcionális dolgot.

-Aki 400 forintos bort vesz, az berúgni akar, aki 2 milliós kocsit az el akar jutni A-pontból B-pontba.

-Aki 1500-5000 forintos bort vesz, az inni akar egy finom bort, aki 8 milliós kocsit vesz az szeretne birtokolni és vezetni egy jó kocsit.

-Aki 10 ezer forintos bort vesz vagy 25 milliós kocsit, azokat pedig nagyon érdeklik a borok/kocsik az átlagnál jobban és az érdeklődésből fakadóan az átlagnál több pénzt szán rá.

És akik egy adott dolgot (kocsi, bor, stb) funcionálisan különböztetnek meg egymástól, azok szemében a 2 ezer forintos bor vagy 8 milliós kocsi ugyanolyan jó, mint a 10 ezer forintos bor vagy a 25 millás autó.

De hangsúlyozom hogy az élet bizonyos területein mindenki ilyen, más területein meg olyan. Nekem a bor (vagy az autó) nem olyan nagy érdeklődésem tárgya mint neked vagy a korábbi őrült módra vitatkozó nőnek az előző oldalon, hanem inkább funkcionális tárgy. De nekem is vannak az életemnek olyan érdeklődési területei, ahol fizetek nagyságrendekkel többet valamiért, miközben azt a legtöbb kívülálló lazán sznobizmusnak és/vagy pénzkidobásnak ítélné.

2017. jan. 15. 15:41
 26/26 Trevor. ***** válasza:
1000Ft-ért már akár Sparban is kapsz minőségi bort. Én nem nézek le ebben a tekintetben semmit, nyilván aki be akar rúgni, az veszi a Dankót meg az egyéb 300Ft-os szarokat.
2017. jan. 21. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!