Van aki lenézi (ebben) azokat az embereket, akik számára már az 1000-1500 forintos palackárú bor is minőséginek számít?
Miért néznék le bárkit is az ízlése miatt? Amíg nem akarja velem megitatni, amit én rossznak gondolok, addig egyáltalán nem érdekel:)
Egyébként 1000-1500-ért ki lehet fogni teljesen ok borokat. (Lásd mondjuk a dél-afrikai import borokat, pár hazai chardonnay és hasonlók)
23 éves egyetemista vagyok. A boltban ha barátokkal megyünk berúgni, akkor 300-400 forintos üveges borokat veszünk, amik alatt (minőségben) már csak a műanyagpalackosak vannak a szomszédos polcról. Ezzel tisztában vagyok és ezek leginkább minél több alkoholt juttatni a szervezetbe jók.
De ha lányt hívok át (akivel randizom) az albérletembe hogy vacsorát főzzek magunknak, vagy amikor egy régi baráttal találkozom beszélgetni és nem tervezünk bebaszni csak ketten meginni egy üveget pár óra alatt, akkor van amikor az én fejemben minőségi, 1000-1500 forint körüli bort nézek ki.
Egy nagyon gazdag szaktársam pedig erre azt mondta, hogy ne röhögtessem már ki magam ilyenekkel. A környezetemben pedig még senki nem panaszkodott arra, hogy az 1500 forintos borok szarok mondjuk.
Én még nem pontoztam sem le, sem fel senkit egyelőre.
Dehogy gaz... "tarsadalmi elhelyezkedes" fuggo... te is irtad, hogy nagyon gazdag baratod.
Nekem is az 1000-2000 ft erteku bor mar alkalomra valo, minosegi ugymond, attol fuggetlenul, hogy tisztaban vagyok vele, hogy a valoban minosegi borokhoz kepest fasorban sincs.
Ez van, mas szint, mas koltsegvetes.
Mondjuk, ha lenne tobb penzem, akkor sem adnek ennel tobbet borert szerintem:D
Kösz a válaszokat!
Nálam a minőségi italozás kimerül abban amit leírtam, mert fiatal vagyok és még nem alakult ki a saját ízlésem. Sörből is a boltban 200-300 forintosakat veszem, de nem import kézműves söröket. Whisky-ből is a 4-5 ezer forintos közismert márkák erősebb darabjait.
Őszintén biztos vagyok benne, hogy tudnék venni olyan bort 10-20 ezer forintért (remélem jót írtam árban), hogy olyat életemben se előtte nem ittam, se utána nem fogok, de engem ez nem mozgat meg, mert az italt nem kortyonként vagy cseppenként élvezem akkor sem, ha közép- felsőközép kategóriás ital vásárlására adom a fejem.
8:
Nem gond. Nem tartom magam felnőtt embernek még az élet sok területén. Havi 50-60 ezret kapok otthonról megélni és másik 20-30-at keresek még diákmunkával.
Tudom szavazhatok, házasodhatok, mehetek már háborúba, stb, de majd akkor leszek felnőtt ember, ha már teljesen saját fizetésből éltem néhány évet magamban és kialakult mindenben a saját világom, ízlésem és értékrendem. Ezekből sok csak akkor jön, ha már magadban élsz. Valahol a korosztályomban (és bennem is) lazán ott van hogy nem akarunk felnőni olyan hamar, ha már nem muszáj.
Amúgy te hol voltál 23 éves korodban például? (Hátha lesz valami közös alapunk?) Házibulik? Szép rib ancokkal kefélés? Évtizedes barátok találása suli alatt? Tudatmódosító szerek kipróbálása (aztán elvetése az életedben hosszú távra :) )?
Édesapám is most 50 éves, elég visszafogott, de ő is mesélte hogy azért fiatalon ezek az élet részei a szerencsésebbeknél. Te vagy korán fel kellett nőj külső okok miatt, vagy nagyno csöndes és visszafogott ember vagy. (Ami nem baj, csak akkor meg nem vagyunk egyformák.)
9:
Az alkohol nekem is inkább piálni van (még nagyon drága, minőségi, kis mennyiségű beszerzésnél). Venni 10 ezer forintos töményet, 5 ezres bort vagy ezer forintos nyugati kézműves sört (itthon, nem nyaraláson, boltban, csak úgy inni) nekem is már inkább sznobizmus lenne magam részéről.
Mielőtt a 8-as rinyálna megértem ha másnak nem, de nekem igen. Mert nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!