Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért ítélik el a vegetáriánus...

Miért ítélik el a vegetáriánus embereket?

Figyelt kérdés
A való életben és itt is (Gyk-n) tapasztaltam hogy a vegetáriánus embereket leszólják, lenézik. Igen, én is vegetáriánus vagyok. És rendkívül zavar, ha elítélnek az étkezésem alapján. Miért lenne egy ember más attól hogy vegetáriánus?

2016. jan. 11. 21:44
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
63%

Amiért elítélnek az nem az, hogy vegetáritánus vagy, hanem hoyg provokálod azokat, akik nem azok. Lásd a kérdésedet!

Én sok vegetáriánust ismerek, nincs velük baja senkinek, mert nem "térítenek", nem provokálnak másokat, szép csöndben esznek, ami nekik tetszik.

2016. jan. 11. 21:48
 2/20 anonim ***** válasza:
48%

Nem hinném, hogy általában elítélik őket, aki mégis, azzal nem kell foglalkozni, mert nincs igaza.

:)

Az emberek ilyenek, nekem beszóltak már azért, mert bakancs volt a lábamon vagy mert mosolyogtam az utcán. Rengeteg intoleráns ember van, nem szabad, hogy lenyomjanak.

Irányítsd a bunkókat hozzám, azoknak előadom, hogy én vega paleo ketogén étrenden vagyok alapból, de ha ez nem elég, akkor a demipanszexuális angrogünségemet is képes lennék felhozni (az ilyen flancos dolgokkal nem szoktam foglalkozni, de érdekesen hangzik s azt hiszem, igaz is. kicsit idiótábbnak néznének, mint amilyen vagyok, de az nekem nem fáj, a valóságot nem befolyásolja). A beszűkültebbek pukkasztása humoros dolog, nekem pedig nincs lehetőségem rá alapból, mivel csupa toleráns ember között élek... Sok éven át voltam vega (ha minden jól megy, most is az vagyok újra :) csak még nagyon friss, így nem mondom rá. de nagyon könnyű nem ennem húst, azonkívül a ketóval nálam ütközik is, így bizonyára tartós lesz a dolog), a rokonság egy része kicsit megrökönyödött, de szinte senki sem szólt be, akkor se durván, inkább magukat lejáratva.

Ételekről szeretek csevegni, így én aztán egészen hosszas diszkussziókban is benne vagyok :D Az érvtelen fröcsögőkkel persze nincs mit tenni.

Egy vega azért igencsak lehet más, viszont a vegák is erősen különböznek egymástól és a húst is evők is... Olyan vega persze van, aki lenézi a nem vegát, bár ez a bigott vegánokra jellemző igazán. Nem mintha a bigott húsrajongók jobbak lennének...

Én toleráns vagyok, a nyersvegánokat éppúgy kedvelem, mint a zerocarbereket (akik kvázi nem esznek növényt, így egyszerűen), ha normálisak.

Az élelmiszeriparra azért fújok, teljesen joggal.

2016. jan. 11. 21:57
 3/20 anonim ***** válasza:
94%

A gyk speciális hely.

Ha egy normális vega normális stílusban egy totál vega kérdést tesz fel, akkor is jön valami intoleráns, aki kioktatja, hogy beteg lesz a húshiánytól. Ez egy ilyen hely.

A valóságot én gyökeresen másnak tapasztaltam életem közel 40 éve alatt. Ezért nem volt gondom a vegaságomból és a majdnem-vegaságomból, amely utóbbi majdnem pontosan olyan korlátokat jelentett, mint a vegaság, úgyhogy a párom anyja továbbra is szinte mindig vega étellel várt minket. Ők húst esznek hússal, de ez nem okozott gondot neki. A saját anyám pedig elhagyta a húst, amikor 17 évesen sok évre vega lettem, mindössze nagy ünnepekkor vett, plusz szalonnázott. De minden ebéd vega volt, pedig el se vártam, régesrég tudtam már főzni magam is. Igaz, mi eleve heti 1-2-szer ettünk csak húst, nem volt nagy változás.

Annyira kicsi különbségnek tűnik nekem, hogy most az ember eszik néha húst vagy sem... Másoknak pedig ez hatalmas szakadék. Sokuk bizonyára kicsit fantáziátlan, ami az étkezést illeti, pedig annyi mindent lehet enni.

2016. jan. 11. 22:04
 4/20 anonim ***** válasza:
67%

Mert Magyarországon az emberek nagyrésze előítéletes. Megvannak ennek a maga okai, az idősebb korosztályba azt nevelték bele, hogy minden ami nem megszokott nem is természetes, és sajnos ezt a gondolkodást adták át a fiatalabbik generációnak is. Lassan persze változik a helyzet, de még évtizedek kérdése, mire kicsit közelebb kerülünk talán a nyugati mentalitáshoz.

Én Németországban élek, itt becslések szerint a társadalom min. 10%-a vegetáriánus vagy vegán, így elég nyitottan állnak a kérdéshez, sosem ért még egy rossz szó sem. A bölcsődei, óvodai, iskolai étkeztetésnél is van ilyen alternatíva, és az orvosok is dícsérően nyilatkoznak erről az életmódról.

Ne vedd fel egyszerűen az előítéletesen gondolkodók kommentjeit. A saját tudatlanságuktól, arroganciájuktól szenvednek. Hagyd, hadd főjenek a saját mérgükben, mi jobban tudjuk :)

2016. jan. 11. 22:20
 5/20 anonim ***** válasza:
60%

én leginkább az ilyenek miatt http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tarsasagi-elet__46290..

de nyilván ha valaki tiszteletben tartja,hogy eszek húst, én is tiszteletben tartom, hogy ő nem. de ha ő elkezd engem cukkolni és téríteni, akkor bizony nem leszek boldog.

2016. jan. 11. 22:24
 6/20 anonim ***** válasza:
38%
Én eddig nem utáltam őket, most már igen, mióta a csapból is ez folyik. Ha valaki vegetáriánus akkor azt hangoztatnia kell, mindig, minden körülmények között, hogy ő bizony az. Mint ahogy neked is most oda kellett biggyesztened azért, hogy igen, te is az vagy azért, nehogy valaki azt higgye még a végén, hogy nem. Nekem meg tetszenek a felnyírt hajú lányok, mégsem hangoztatom minden egyes élethelyzetben ahol lehetőség adódik rá, és akkor sem kapom fel a vizet ha valakinek nem tetszenek.
2016. jan. 11. 22:30
 7/20 anonim ***** válasza:
49%
Könnyebb leszólni mást, mint elgondolkodni azon, hogy ha a másik le tudott mondani a húsról, csak azért, mert taszította őt a húsipar kegyetlen brutalitása, és még csak bele sem betegedett a húshiányba, akkor talán tényleg feleslegesen kínozzuk az állatokat... egyfajta önigazolás.
2016. jan. 11. 22:34
 8/20 anonim ***** válasza:
75%

#7: Igen, nyilván ilyen eset is van. De sok egyéb is. Bizonyára sok ember van, aki tényleg azt hiszi, hogy szükséges a hús. Vagy csak nem normális vegákat ismer és általánosít... Sok eset van, ebben biztos vagyok.

De lehet, hogy csak bele akar kötni mindenkibe, ha van rajta sapka, ha nem. Én nem értem, de mintha egyeseknek ez szükséglet volna...

2016. jan. 11. 22:40
 9/20 anonim ***** válasza:
31%
Hetes, ha már ilyen nagy állatbarát vagy, akkor esetleg nem veszed sértésnek ha megkérdezem, hogy mennyit adományoztál eddig összesen állatmenhelyeknek? És mióta vagy ideiglenes befogadó? Úgy értem, ez nem nagy kiadás havi szinten, és nyilván nem betegednél bele ha le kellene mondani néhány luxuscikkről, hogy helyette az állatokon segíts.
2016. jan. 11. 22:53
 10/20 anonim ***** válasza:
62%

"Hülyének lenni alkotmányos jog!"

Alkotmányos jogát gyakorolja, aki lenézi a vegát, mer az, és lenézi a nem vegát, mert ő pedig az.

Irritáló viszont az "erőnek erejével, térítés" bármelyik oldalról.

Nagyon sokan -velem együtt- nem a vegákat itéljük el, hanem azt a módszert, ahogy hangoztatják magukról, hogy ők az egyedüli jól táplálkozók.

No és, amikor állatszeretetükkel magyarázzák divatos szokásuk felvételét. A növények is a Természet részei, még ha nem is tudnak elfutni, tiltakozni, elfutni.

.

Legyen bárki vega, vagy húsevő, de senki ne kérkedjen étkezési szokásával,főképp ne váljon erőszakos térítővé!

Vega vagy? Húsevő vagy?

Rám nem tartozik, nem is érdekel az egyetlen eseten kívül: amikor hozzám vagy hivatalos ebédre/vacsorára.

2016. jan. 12. 05:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!