Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Akiknek vegetáriánus a férje/p...

Akiknek vegetáriánus a férje/párja! Főztök külön magatoknak, vagy ti is vegák lettetek?

Figyelt kérdés
2016. jan. 9. 18:03
 1/5 anonim ***** válasza:
72%
Külön főz Nekem.
2016. jan. 9. 18:35
 2/5 A kérdező kommentje:
De aranyos! :D Köszi szépen a választ! :)
2016. jan. 9. 18:52
 3/5 anonim ***** válasza:
68%

Én vagyok a vegetáriánus, a férjem nem az - de otthon nem fogyaszt húst (saját elhatározásából pár év után, mert ő sem szeret 2x főzni). Ha arra vágyik eszik, amikor étteremben vagyunk vagy a munkahelyén néha (van étkező).

Ha otthon főzünk mindig vegetáriánus, sokszor vegán ételek vannak, ő is mindig ilyet főz - felváltva szoktunk vagy együtt.

2016. jan. 9. 19:05
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

Nos, velünk volt már szinte minden... Eleinte csak én voltam vega, aztán mindketten, aztán egyikünk se (de azért itthon szinte sosem ettünk húst), most megint csak én... A majdnem paleo életmódomat is nagyrészt átvette a párom, több ételcsoport elég gyengén van képviseltetve nálunk.

Évi néhányszor veszünk normális húst háztól, máskor vega étel van, már sok éve. Plusz mindig van itthon harcsapástétom, amit a párom néha munkába visz, igen kényelmes. De rengeteg gyors opció van, így ott is szinte mindig vega ételt eszik.

Ennél érdekesebb, hogy ő félig rizsen, félig édességen él (van sok egyéb is, mert nagy az átfedés), én pedig általában ketogén diétát tartok. De ezzel együtt ritkán főzünk külön, tipikusan ugyanazt esszük ebédre, csak más körettel s olykor más desszerttel (percek alatt összehozunk valami édességet, az nem gond).

Sokkal nehezebb lehet ott, ahol válogatós az egyik fél.

2016. jan. 10. 00:25
 5/5 anonim ***** válasza:
58%
Nekem a férjem vegetáriánus, és ritkán főzök magamnak külön. Bár néha egyszerűen megoldható, pl. rakott krumpli két tálban, elkülönítve, az enyém kolbásszal, a férjemé valami mással. Amit most felfedeztem, azok a gyorsfagyasztott, sütőben is elkészíthető rántott sajt és rántott húsfalatok, ezeknél se pluszmunka kétfélét készíteni. Gondoltam már rá, hogy májgombócot főzök ki külön, férjemnek csinálok zöldséglevest, magamnak májgombócot is teszek bele. Ezen kívül a munkahelyemen szoktam húst enni.
2016. jan. 30. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!