Miért nem erjed az almaborom?
Figyelt kérdés
már 2.napja hogy leszürtem és raktam bele élesztőt is és cukrot is meg kén-t.Miért nem kezdte el a hangos erjedést?23-10 fokos helységben van reggel 10 este 20 fok körül van.Lehet hogy az élesztő kevés?vagy nem szabadott volna kénezni?vagy túl hideg van neki?2016. okt. 5. 15:17
1/5 Mojjo válasza:
Attól függ, mennyi ként raktál bele, de igen, a kén egy szint felett megöli az élesztőt, szóval hiába raksz bele élesztőt, egyből elpusztulnak, és nem lesz mi erjessze a borod.
2/5 A kérdező kommentje:
nem lehet javítani? :OO 20 liter nem lenne jó kidobni
2016. okt. 5. 17:17
3/5 anonim válasza:
A szulfittartalom csökkentésére azt a megoldást ajánlom, hogy csinálj még több almabort, és keverd össze vele vele, ha peched van még így is túl sok lesz a szulfit az élesztők megéléséhez.
Egy másik elvileg működőképes (sosem próbált) megoldás ha kicsapatod a szulfitot valamilyen fémsóval aminek a szulfitja oldhatatlan, ilyen pl a stroncium: [link] Ha kipróbálod először egy kis részlettel próbáld. Az ízhatásról sajnos semmit nem tudok mondani.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi majd megpróbálok még több almabort,ha nem kezd meg holnap is erjedni,most behoztam melegebbre
2016. okt. 5. 20:26
5/5 anonim válasza:
Egyáltalán honnan szedted, hogy az erjesztés előtt meg kell kénezni a mustot???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!