Kell kevergetni a cefrét, vagy hagyjam békén amíg erjed?
Figyelt kérdés
Az az igazság hogy mindenki olyan okos, de mindenki mást mond.... :D
Nincs valami "régi" nagykönyv amiben vannak hasznos részletek, és nem csak nagy vonalakban írja le a pálinkafőzés fortélyait? Amit a neten találtam leírást azt már mind elolvastam!
2013. jún. 9. 18:19
1/5 anonim válasza:
A cefre erjedésekor buborékol keveri magát
2/5 Phoney válasza:
A tetején képződő bundát nyomkodd le, mert az meg tud romlani, ezt leszámítva ne babráld.
Egyébként a komolyabb netes anyagokat a szakirodalom alapján írták, nem hasraütésből... de ha elmész a helyi nagykönyvtárba, ott megtalálod a szakirodalmat is.
3/5 anonim válasza:
Mi már kb. 40 éve főzünk-főzetünk pálinkát, de mi mindig kevergetjük. Kb. 2-3 naponta. Mire beérik, olyan, mint a lekvár. Nagyon jó minőségű a pálinkánk.
Szóval, szakirodalom ide vagy oda, a gyakorlatban nekünk ez vált be.
4/5 Phoney válasza:
Bocsánat, hülyeséget írtam, a főerjedéskor legalább naponta meg kell keverni, viszont amikor vége (lesüllyed a „bunda”, lassul a CO-képződés) már békén kell hagyni, mert különben nem lesz CO-réteg a cefre fölött, és megindul az ecetesedés.
5/5 A kérdező kommentje:
kössz a válaszokat! Egyébként kevergettem. Ahogy néztem, jót is tett neki, de már kezd abbamaradni a "forrás". Majd holnap megyek aztán fokolok 1et, kíváncsi vagyok. A cukorfoka az nagyon magas volt, remélem jól sikerült az erjedés.... :)
2013. jún. 11. 23:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!