Martin0226 kérdése:
Átlátszó (fehér) hordóban jobban erjed a cefre mint sötét (kék) hordóban?
Figyelt kérdés
2015. febr. 22. 12:28
1/6 anonim válasza:
Nem hinném, hogy a színe számít. Inkább az állandó hőmérsékleten tartás.
A legfinomabb cefréket dupla falú (szabályozható hőmérsékletű) saválló acéltartályban érlelik fénytől zárva, kontrollált hőmérsékleten.
3/6 anonim válasza:
Ebben az anyagban olvasd el az "alkoholos erjesztés optimális körülményei" részt: [link]
4/6 A kérdező kommentje:
Utolso kommentelő! Tudom hogyan készül a cefre ;)
Mellesleg egy észrevétel alapján kérdeztem. Mivel a 2 hetes megegyező cefre a világos hordoban leerjedt, mely idő alatt a sötét még sehol se volt. Számomra az volt a leg észerübb, hogy fényt kap, emiatt jobban tud erjedni! (Minden összetevő mennyisége, minösége azonos!)
2015. febr. 23. 03:12
5/6 Sifli válasza:
szerintem a sötétben jobban kellene erjednie mivel a sötét szín magába szívja a napsugarakat. Szerintem azért erjedt ki az egyik előbb mint a másik mert jobb a cukorfoka a gyümölcsnek!
6/6 Pistajóska válasza:
Vagy a sötétben jobban felmelegszik a fény hatására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!