Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Átlátszó (fehér) hordóban...

Martin0226 kérdése:

Átlátszó (fehér) hordóban jobban erjed a cefre mint sötét (kék) hordóban?

Figyelt kérdés

2015. febr. 22. 12:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy a színe számít. Inkább az állandó hőmérsékleten tartás.

A legfinomabb cefréket dupla falú (szabályozható hőmérsékletű) saválló acéltartályban érlelik fénytől zárva, kontrollált hőmérsékleten.

2015. febr. 22. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem.
2015. febr. 22. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Ebben az anyagban olvasd el az "alkoholos erjesztés optimális körülményei" részt: [link]
2015. febr. 22. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Utolso kommentelő! Tudom hogyan készül a cefre ;)

Mellesleg egy észrevétel alapján kérdeztem. Mivel a 2 hetes megegyező cefre a világos hordoban leerjedt, mely idő alatt a sötét még sehol se volt. Számomra az volt a leg észerübb, hogy fényt kap, emiatt jobban tud erjedni! (Minden összetevő mennyisége, minösége azonos!)

2015. febr. 23. 03:12
 5/6 Sifli ***** válasza:
szerintem a sötétben jobban kellene erjednie mivel a sötét szín magába szívja a napsugarakat. Szerintem azért erjedt ki az egyik előbb mint a másik mert jobb a cukorfoka a gyümölcsnek!
2015. febr. 23. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Pistajóska válasza:
Vagy a sötétben jobban felmelegszik a fény hatására.
2015. febr. 28. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!