Borszakértők! Valaki letudná nekem írni röviden, de szakszerűen, hogy mi a különbség a fehér és a vörös bor között? Mitől lesz az egyik ilyen a másik meg olyan?
Figyelt kérdés
2015. jan. 12. 22:04
1/6 anonim válasza:
Attól, hogy más színű szőlőből van :D
3/6 anonim válasza:
A kékszőlők héjában találhatóak festékanyagok, amik a készítés során kioldódnak a mustba. A fehérszőlőkben nincsen festék, így ha áztatják is nincs minek kioldódnia, hogy beszínezze a bort.
4/6 anonim válasza:
Kékszőlőből készült fehér bort blanc du rouge -nak nevezik. Pinot noir-ból csinálják pl.
De alapvetően nem csak az eljárás, amit az wiki is leírás, meg itt egy válaszadó, hanem szerkezete is. Más illatvilága, Ízvilága van. És a héjon hogy áztatás miatt tanninokkal, csersavakkal is rendelkezik. Az eltarthatosága a savai miatt hosszabb idő. Sőt! Első néhány év a palackban nagy átalakulást eredményezhet. A tanninok lekerekednek, karcostól elindulnak a selymes felé.
A wiki cikket elolvastad, és van kérdés, írj.
5/6 anonim válasza:
Bocsi a rendetlen írásért, telefonról gyakran nem jön össze :-(
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2015. jan. 20. 19:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!