Tudnatok ajanlani jo MAGYAR gyumolcsos izu borokat (lehet voros, feher, rose)? Nehany pelda amiket probaltam es tetszett: Voros: Szent Andrea: Aldas, Vesztergombi Turul, Rose: Konyari Rose, Pannonhalmi, Heimann: Mamma Rosa
A bornak szőlő íze van,és nincs más gyümölcsös íze.
Bírom azt amikor valaki szaglássza,nyalogatja,pofákat vág hozzá és belelátja a lankák dőlésszögét meg kiszimatolja belőle a gyümölcsleves receptjét.
Tökre szánalom.Kiröhögöm ezeket az embereket.
Nem szorosan ide kapcsolódik, de látom kezd elszabadulni itt az ész, szóval szeretném megjegyezni, hogy minden természetes italnak többszáz vegyület keveréke kölcsönzi az ízét, és IGEEEN, előfordulnak a (szőlő-) borban azok a vegyületek is, amik (horribile dictu) egy-egy másik gyümölcs ízét is adják. Ezeken keresztül lehet egyéb gyümölcsök jellegét felfedezni a borban, ha az ember fejleszti az ízlelését.
(Ez persze az ilyen mindentudó betmenek számára – mint 08:42 – elképzelhetetlen, mert minden csak az ő ízlelésükhoz képest létezhet. Attól, hogy szép számmal vannak sznobok, akik betanult marhaságokat hajtogatnak fennkölt ábrázattal, még nem biztos, hogy nem létezik az, amit imitálnak, ugye. Ebből a „nem létező” képességből versenyeket szoktak rendezni.)
Kedves 08:42!
Van olyan, hogy gyümölcsös ízű bor, ezt a szakma is így hívja. Ha bemész egy borkereskedésbe, és rákérdezel, akkor érteni fogják. Tipikus gyümölcsös borfajták pl. a Pinot Noir, a Kadarka, és a Zweigelt, de leginkább a Cuvee borok, mint a fentebb példaként említett Szent András Áldás, ami egy Bikavér. Én nem is ennek tisztázására nyitottam ezt a témát (ez tény), és nem is azért, hogy komplexusokkal küzdő kisp@csű férfiak beleokádhassák torz személyiségük virtuális kivetülését, hanem azért, hogy hogy ha valakinek vannak jó ajánlatai ebből a típusból, akkor ne fogja vissza magát. Szal te nem lettél megszólítva.
Kedves 10:27!
A "gyümölcsös ízű bor" egy létező kifejezés a borászatban (pl. vörösből ilyen a kadarka vagy a pinot noir), de nem is elméleti vitába akartam szállni, konkrét kérdéssel jöttem, bár tudom hogy hibát követtem el ezzel egy nyilvános fórumon, ahol hemzsegnek a modoros, okoskodó, tajgetosz-pozitív, komplexusokkal teli f@aszok, mint a kedves 8:42 is pl.
Kedves 12:32!
Koszonom a valaszod! Te vagy eddig az egyetlen, aki erdemi, konkret valaszt adott a - szerintem nem tul bonyolult - kerdesre, amit feltettem, utana is nezek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!