Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Merlot szőlőt összezuzás után...

Merlot szőlőt összezuzás után elvettem a mustot azonnal és nem erjed normálisan a bor csak enyhén perceg, mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Lehet bele valami élesztőt vagy valamit tenni amitől elindul rendese erjedni?
2015. okt. 28. 17:35
 1/1 Mojjo ***** válasza:
Az, hogy egy erjedés beindul spontán, csak saját, természetes élesztőbióta segítségével, korántsem törvényszerű. Kellően egészséges, ép mikrobiótával kell rendelkeznie annak a szőlőnek/mustnak, hogy ez megtörténjen. Pontosan, rakj bele élesztőt. (Bármely pékélesztő/sörélesztő ugyanúgy Saccharomyces cerevisiae, mint a borok készítéséhez használt fajélesztők, de ha kifejezetten borkészítésre szelektált törzset szeretnél használni, keress fajélesztőket.)
2015. okt. 28. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!