Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Teaházakban miért nem tudják...

Teaházakban miért nem tudják normálisan megcsinálni a teákat?

Figyelt kérdés
Az összes teát túlfőzik, teljesen kioldódik a csersav így ihatatlan savas löttyöt kapunk mindenhol, emiatt persze minden teához adnak egy kanna cukrot hogy egyáltalán meg tudjuk inni.
2015. aug. 10. 18:06
 1/7 schocko ***** válasza:
48%
Szerinted hogyan kell helyesen teát főzni?
2015. aug. 10. 18:24
 2/7 A kérdező kommentje:
Hogy ne oldódjon ki a csersav, többek közt...
2015. aug. 10. 18:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen? Az ország összes teaházát végigjártad már? Mindenhol szóvá tetted, hogy nem tetszik, ahogy elkészítették? Mindenki hülye, csak te vagy helikopter? Ha jobban tudod, csináld meg magadnak otthon. Mindenhol megveheted az itallapon szereplő teákat. Nem tudom, te hova jársz, de én még olyan teaházat nem láttam, ahol nem értenek ahhoz, amit csinálnak, és pláne nem adtak sehol öt kiló cukrot.
2015. aug. 10. 18:29
 4/7 A kérdező kommentje:
25 Teaházban biztos voltam már... Voltak normálisak is, de a többségük ihatatlan és tényleg tonna cukor hegyeket adnak a tea mellé.
2015. aug. 10. 18:30
 5/7 anonim ***** válasza:
57%
Normális helyen külön kapod a forró vizet és a filtert, és magad áztatod ki.
2015. aug. 10. 18:32
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ötös, normális helyen nincs filter... A tea teafűből vanm filter nélkül, ínyenc teázó nem vágyik papírízre (én nem vagyok akkora ínyenc, én nem érzem, viszont a minőségi teák nem filterben vannak).

Rég voltam teaházban, de emlékeim szerint cukrot csak az kapott, aki vett kandiscukrot hozzá vagy ilyesmi. A nemes teába nem kell cukor. Az Assamhoz adtak egy kis tejet, persze.

Változott volna azóta a világ?

A teát amúgysem főzik, hanem a megfelelő hőmérsékletű vízzel leöntik, a zöldet speciel túl lehet áztatni, az tény. Rémlik, hogy mi azonnal kaptuk a teát és mi öntöttük le...

Nem zöld tea nekem itthon akkor se lesz csersavas, ha túláztatom, mivel megfelelő mennyiséget teszek bele (kivéve, ha elrontom). Lehet, hogy érzékeny emberek nem így érzik.

2015. aug. 10. 19:03
 7/7 A kérdező kommentje:
5-ös teafilter? Rendes teaházra gondolok, ahol főzik a hozzávalókat. Nem kocsmákról beszélek...
2015. aug. 10. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!