Hány liter pálinka várható 1 hekto IDEI FAEPER cefréből?
Most fogunk főzetni vinni kb. 10 hekto cefrét, amit két ismerőssel közösen gyűjtöttünk az elmúlt hónapban.
Tudom, hogy nem lehet előre biztosra meghatározni a pálinkát, de úgy gondolom, abból jósolható, hogy másnak mennyi lett idén idei alapanyagból?
(Mikor elkezdtük szedni a termést, borús napok voltak, utána pedig a hónap 3/4-ed részében tűzött a nap...)
Aki főzetett ideit, leírná a tapasztalatait?
Fontos:
-Nem adtunk a cefréhez semmit. Se cukort, se élesztőt, meg semmit amivel mások szoktak turbózni, csak a tiszta gyümölcs.
-És tiszta gyümölcs, igyekeztünk mellőzni belőle a koszt, és más gyümölcs sincs benne.
Jó illatú a cefre...
Ezek alapján mit tudtok mondani, főként azok, akik már főzettek idén?
Köszi a segítséget előre is!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Igen, sikerült a főzetés. Rég volt már a nyár, most hirtelen nem is emlékszem mennyi lett. De jóval több a hasraütős 6-7 literes számnál, ez biztos. Pedig egy gramm cukor nem lett beletéve.
Most külföldön vagyok jó ideig, nem tudom megnézni a pálinkás iratokat, hogy pontos infót mondjak. De mindegy is már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!