Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hány liter pálinka várható 1...

Hány liter pálinka várható 1 hekto IDEI FAEPER cefréből?

Figyelt kérdés

Most fogunk főzetni vinni kb. 10 hekto cefrét, amit két ismerőssel közösen gyűjtöttünk az elmúlt hónapban.

Tudom, hogy nem lehet előre biztosra meghatározni a pálinkát, de úgy gondolom, abból jósolható, hogy másnak mennyi lett idén idei alapanyagból?

(Mikor elkezdtük szedni a termést, borús napok voltak, utána pedig a hónap 3/4-ed részében tűzött a nap...)

Aki főzetett ideit, leírná a tapasztalatait?

Fontos:

-Nem adtunk a cefréhez semmit. Se cukort, se élesztőt, meg semmit amivel mások szoktak turbózni, csak a tiszta gyümölcs.

-És tiszta gyümölcs, igyekeztünk mellőzni belőle a koszt, és más gyümölcs sincs benne.

Jó illatú a cefre...

Ezek alapján mit tudtok mondani, főként azok, akik már főzettek idén?

Köszi a segítséget előre is!

2016. júl. 16. 10:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok gondolom nem meglepő, hogy mindig marad a rendszerben az előző főzésből azért is csinàlunk igényes ember igényes ember sorrendet meg olyat amit te ìrtàl teszünk egymàs utàn. Vannak 200l es üstök is abba 120 még jó de sajnos vizet is kell tenni hozzà... 400asba is bele lehetne tenni de annyi vìzzel hogy gyengìti.
2016. aug. 5. 20:32
 12/13 anonim válasza:
Kedves kerdezo. En voltam az 5-os valaszolo. Sikerult kifozni? Hany liter lett?
2016. nov. 29. 18:08
 13/13 A kérdező kommentje:

Igen, sikerült a főzetés. Rég volt már a nyár, most hirtelen nem is emlékszem mennyi lett. De jóval több a hasraütős 6-7 literes számnál, ez biztos. Pedig egy gramm cukor nem lett beletéve.

Most külföldön vagyok jó ideig, nem tudom megnézni a pálinkás iratokat, hogy pontos infót mondjak. De mindegy is már.

2016. dec. 6. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!