Opálos lett a finom és jó illatú faeper pálinkám. Mit csináljak vele?
Nem tudom, hogy ki a bánatom kezdte el terjeszteni ezt az ion-cserélt vizes dolgot (de hogy tavaly csuklási rohamai voltak, az biztos) szal úgy légy nyugodt, hogy engem is beetettek ezzel. Tavaly kezdtem bele először pálinkafőzésbe, no az én almapálinkám szintúgy opálos lett tőle. A legjobb pl. patikában desztillált vizet venni, azzal nem lesz problémád.
Elméleti síkon (tudtommal) újrafőzéssel ismét "szép" lesz a pálinka, de jelentősen veszít az aromákból, szóval igaza van annak, aki azt írta, fogyaszd egészséggel, ez csak egy szépséghiba, jövőre majd deszt.vízzel fokolsz, inkább, mint, hogy valami jellegtelen izé legyen belőle, nálam is elfogyott az alma, még opálosan is.
Ha jól gondolom otthoni főzés, számos más hiba is okozhat opálosodást (na nem vagyok túlzottan hozzáértő, egyelőre csak tanulom). Cefre hiba, vagy akár elő- vagy utópárlatos pálinka stb. Mindenesetre én az alma után nekiestem a kajszinak, mindent "ugyanúgy" csináltam, de deszt.vizet használtam, s szép tiszta maradt, szóval tuti, hogy az ion-cserélt víz volt nálam a hibaforrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!