Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mennyi idő kell a fekete eper...

RockStar numero uno kérdése:

Mennyi idő kell a fekete eper (morus nigra) cefrének, hogy teljesen kiforrjon? Ma 11 napos

Figyelt kérdés

2016. jún. 21. 23:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Akkor lesz kész, ha:

- megkóstolva már nincs benne cukor (nem édes)

- a kotyogó abbahagyta a kotyogást és a hordó megmozgatása után kb. öt perccel ismét már nincs kotyogás (megmozgatástól kiszabadulnak a légbuborékok, de ha már nem erjed, akkor ez abbamarad)

- használhatsz cukorfokmérőt is az erjedés végének megállapításához, de a fenti módszerek lényegesen egyszerűbbek

2016. jún. 22. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Kb olyan íze van mint a bornak.
2016. jún. 23. 14:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha mindent "megadtál" neki, akkor 7 nap. De max. 10. Ha van BRIX mérőd, akkor könnyen ellenőrizheted. Ha 2 napig nem változik( csökken ) a szárazanyagtartalom, akkor ki van forrva......
2017. máj. 29. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Kb. ezeket veheted alapul azzal a kitétellel, hogy a cefre hőmérsékletét próbáld meg 20 celsius körül tartani. ( ez a szabály érvényes nyáron és ősszel is )

[link]

[link]

2017. máj. 29. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!