Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek alkoholista...

Szerintetek alkoholista vagyok? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

A heylzet a következő:

-Naponta-másnapnta megiszom egy üveg bort (heti 4-5 üveggel),

-Csak jó minőségű, száraz vörösbort (2000 Ft felett) iszok,

-Tásaságban szinte soha nem iszok, mert mindig autóval vagyok és társaságban nem is kívánom az alkoholt,

-Csak otthon iszom, és általában csak este 6-7 óra után,

-Kb 4-5 órahossza alatt iszom meg az 1 üveg bort,

-1 üveggel mindig elfogy, nem marad az üvegben, viszont második üveget már soha nem bontok fel,

-Sört, töményet abszolút nem iszok, még a szagukat sem szeretem,

- A munkámra, életemre nincs semmilyen negatív kihatással, hátránnyal,

- Reggel mindig könnyen fel tudok kelni, fejem nem fáj soha, nem émelygek, stb,

- Viszont délután 3-4 körül már eszembe jut, hogy de jól fog esni

Nos, szerintetek alkoholista vagyok ezek alapján?

2015. dec. 7. 14:14
1 2 3 4 5
 41/50 Mojjo ***** válasza:

Ilyen alapon az is negatív hatás lenne, hogy ha már délután elkezdek azon gondolkozni, hogy milyen kellemes lesz este, meló után hazaérni a páromhoz. Szóval ez véleményem szerint nem állja meg a helyét.

A pénztárcádra van negatív hatása, az tuti. De ilyen értelemben meg bármire költesz, szintén van.

(Amúgy szerintem nem értetted meg a 37-es hozzászólásom lényegét, mert teljesen irreleváns választ adtál :) )

2015. dec. 9. 08:54
 42/50 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam, hogy orvosi értelemben nem vagy alkoholista, ha ennyit meg ennyit iszol, hanem hogy az a mennyiség az, ami még elvileg(!) nem ártalmas az egészségedre. A rendszeres alkoholfogyasztás alkoholizmusnak számít akkor is, hogyha a leírt határértékek alatt iszol.

De egyébként nem értem, miért az a fontos, hogy alkoholistának hívunk-e téged vagy sem? Inkább az kéne, hogy fontos legyen, hogy ártasz-e az egészségednek ennyi alkohollal. Nyugodtan állíthatod magadról, hogy te nem vagy alkoholista, ha ez a lelkednek jót tesz. De hidd el, a májadnak édes mindegy, hogy te mindek hívod magad, őt csak az elfogasztott alkohol mennyisége érdekli!

2015. dec. 9. 10:44
 43/50 A kérdező kommentje:

Oké, oké, de akkor még mindig nem tudtuk meghatározni, hogy én most akkor alkesz vagyok-e vagy sem.

Van aki szerint nem, és van akik szerint igen, tehát még mindig nem vagyunk előbbre.

Amúgy hétfő óta nem ittam és ma sem fogok.

2015. dec. 9. 15:21
 44/50 Mojjo ***** válasza:

Oké, megkérdezem még egyszer, hátha... pedig már kérdeztem én is, meg más is.

Van annak _bármiféle_ jelentősége, hogy most

a, orvosi

b, pszichológiai

c, köznyelvi

értelemben alkoholista vagy-e? Változik bármi attól, ha igen, vagy nem a válasz? Ha nem vagy, akkor is baromi egészségtelen ez az életmód, és változtatni kell, ha igen, az vagy, akkor is. Mindenféle, a jövőre vonatkozó terv tökugyanaz kell, hogy maradjon, akármi a válasz. Mert nem egy egyébként rosszul - vagy leginkább sehogy nem - definiált szó fogja eldönteni, hogy ez így nem lesz jó hosszútávon, és változtatni kell valamit.

2015. dec. 9. 16:36
 45/50 A kérdező kommentje:

44: Igen, nekem van jelentősége.

Viszont úgy gondolom, hogy egészségügyi szempontból, heti 4-5 üveg jó minőségű vörösbor nem árt az egészségnek, hanem talán még használ is.

Amúgy nemrég voltam egy teljeskörű kivizsgáláson, Ct, minden volt, és abszolút egészséges vagyok, a májnál sem mutatott semmi elváltozást.

2015. dec. 9. 17:15
 46/50 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, többet ártanék magamnak, ha a bor helyett, mondjuk napi 1 üveg kólát innék meg.
2015. dec. 9. 17:17
 47/50 anonim ***** válasza:
Az biztos. Már ami a kólát illeti. Figyu, az az alkoholista, aki annyit iszik, mint mi, csak utáljuk:) Most pedig kibontom az esti vörösboromat:)
2015. dec. 9. 18:08
 48/50 Mojjo ***** válasza:
Ne ámítsd magad, az csak meggátol abban, hogy bármit változtass. Heti 4-5 üveg akármilyen vörösbor bőven túlvan az egészséges szinten. Nagyon bőven. Az, hogy még nincs kimutatható bajod, nem jelent semmit.
2015. dec. 9. 22:19
 49/50 anonim ***** válasza:

Vidd le az adagot napi 1-2 decire, ami egy hétre számolva olyan egy-két üvegnél nem lenne több.

Erre a mostani mennyiségre ugyanis azt mondanám, hogy eléggé az alkoholizmus felé billen. De az jó hír, hogy erre magadtól is rádöbbentél, rengeteg alkoholista foggal-körömmel tagadja, hogy bármi problémája lenne.

2015. dec. 10. 19:04
 50/50 SzGábor1975 válasza:
Ez alkoholfüggés.Én az vagyok közel 4 éve, jelenleg 3 hónapja tiszta, elvonó után. Én is hasonlóan kezdtem mint te hétéves kisfiam halála után. Súlyosan fogyatékos volt, hónapokkal a halála előtt tudtuk hogy meg fog halni. Az anyja a születése után elhagyott minket nem törődött vele, de amúgy is intézeti kezelésre szorult. Rá fél évre anyám halt meg rákban apám. Egyszóval kikészültem.
2016. jan. 16. 18:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!