Szerintetek alkoholista vagyok? (Bővebben lent)
A heylzet a következő:
-Naponta-másnapnta megiszom egy üveg bort (heti 4-5 üveggel),
-Csak jó minőségű, száraz vörösbort (2000 Ft felett) iszok,
-Tásaságban szinte soha nem iszok, mert mindig autóval vagyok és társaságban nem is kívánom az alkoholt,
-Csak otthon iszom, és általában csak este 6-7 óra után,
-Kb 4-5 órahossza alatt iszom meg az 1 üveg bort,
-1 üveggel mindig elfogy, nem marad az üvegben, viszont második üveget már soha nem bontok fel,
-Sört, töményet abszolút nem iszok, még a szagukat sem szeretem,
- A munkámra, életemre nincs semmilyen negatív kihatással, hátránnyal,
- Reggel mindig könnyen fel tudok kelni, fejem nem fáj soha, nem émelygek, stb,
- Viszont délután 3-4 körül már eszembe jut, hogy de jól fog esni
Nos, szerintetek alkoholista vagyok ezek alapján?
Ilyen alapon az is negatív hatás lenne, hogy ha már délután elkezdek azon gondolkozni, hogy milyen kellemes lesz este, meló után hazaérni a páromhoz. Szóval ez véleményem szerint nem állja meg a helyét.
A pénztárcádra van negatív hatása, az tuti. De ilyen értelemben meg bármire költesz, szintén van.
(Amúgy szerintem nem értetted meg a 37-es hozzászólásom lényegét, mert teljesen irreleváns választ adtál :) )
Nem azt írtam, hogy orvosi értelemben nem vagy alkoholista, ha ennyit meg ennyit iszol, hanem hogy az a mennyiség az, ami még elvileg(!) nem ártalmas az egészségedre. A rendszeres alkoholfogyasztás alkoholizmusnak számít akkor is, hogyha a leírt határértékek alatt iszol.
De egyébként nem értem, miért az a fontos, hogy alkoholistának hívunk-e téged vagy sem? Inkább az kéne, hogy fontos legyen, hogy ártasz-e az egészségednek ennyi alkohollal. Nyugodtan állíthatod magadról, hogy te nem vagy alkoholista, ha ez a lelkednek jót tesz. De hidd el, a májadnak édes mindegy, hogy te mindek hívod magad, őt csak az elfogasztott alkohol mennyisége érdekli!
Oké, oké, de akkor még mindig nem tudtuk meghatározni, hogy én most akkor alkesz vagyok-e vagy sem.
Van aki szerint nem, és van akik szerint igen, tehát még mindig nem vagyunk előbbre.
Amúgy hétfő óta nem ittam és ma sem fogok.
Oké, megkérdezem még egyszer, hátha... pedig már kérdeztem én is, meg más is.
Van annak _bármiféle_ jelentősége, hogy most
a, orvosi
b, pszichológiai
c, köznyelvi
értelemben alkoholista vagy-e? Változik bármi attól, ha igen, vagy nem a válasz? Ha nem vagy, akkor is baromi egészségtelen ez az életmód, és változtatni kell, ha igen, az vagy, akkor is. Mindenféle, a jövőre vonatkozó terv tökugyanaz kell, hogy maradjon, akármi a válasz. Mert nem egy egyébként rosszul - vagy leginkább sehogy nem - definiált szó fogja eldönteni, hogy ez így nem lesz jó hosszútávon, és változtatni kell valamit.
44: Igen, nekem van jelentősége.
Viszont úgy gondolom, hogy egészségügyi szempontból, heti 4-5 üveg jó minőségű vörösbor nem árt az egészségnek, hanem talán még használ is.
Amúgy nemrég voltam egy teljeskörű kivizsgáláson, Ct, minden volt, és abszolút egészséges vagyok, a májnál sem mutatott semmi elváltozást.
Vidd le az adagot napi 1-2 decire, ami egy hétre számolva olyan egy-két üvegnél nem lenne több.
Erre a mostani mennyiségre ugyanis azt mondanám, hogy eléggé az alkoholizmus felé billen. De az jó hír, hogy erre magadtól is rádöbbentél, rengeteg alkoholista foggal-körömmel tagadja, hogy bármi problémája lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!