Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek alkoholista...

Szerintetek alkoholista vagyok? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

A heylzet a következő:

-Naponta-másnapnta megiszom egy üveg bort (heti 4-5 üveggel),

-Csak jó minőségű, száraz vörösbort (2000 Ft felett) iszok,

-Tásaságban szinte soha nem iszok, mert mindig autóval vagyok és társaságban nem is kívánom az alkoholt,

-Csak otthon iszom, és általában csak este 6-7 óra után,

-Kb 4-5 órahossza alatt iszom meg az 1 üveg bort,

-1 üveggel mindig elfogy, nem marad az üvegben, viszont második üveget már soha nem bontok fel,

-Sört, töményet abszolút nem iszok, még a szagukat sem szeretem,

- A munkámra, életemre nincs semmilyen negatív kihatással, hátránnyal,

- Reggel mindig könnyen fel tudok kelni, fejem nem fáj soha, nem émelygek, stb,

- Viszont délután 3-4 körül már eszembe jut, hogy de jól fog esni

Nos, szerintetek alkoholista vagyok ezek alapján?

2015. dec. 7. 14:14
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
87%
Szerinted mi vagy?
2015. dec. 7. 14:22
 2/50 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem az alkoholista az, aki non-stop be van rúgva. Viszont alkoholfüggő vagy.
2015. dec. 7. 14:22
 3/50 anonim ***** válasza:
94%

A rendszeres alkoholfogyasztás alkoholizmus, ahogy a rendszeres bagózás is dohányzás.

A rendszeres híg széklet pedig idült fosás..

2015. dec. 7. 14:24
 4/50 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az vagy, funkcionális alkoholista. Nagyon oda kell figyelned, hogy idővel az 1 üvegből ne legyen 1 liter, mert az törvényszerű, hogy a megivott bor mennyisége nem fog csökkeni, hanem nőni fog. Amit most csinálsz, az nagyon kellemes, stabilan tarthatod évekig, évtizedekig, viszont fennáll a veszély, hogy valami élethelyzet kizökkent a stabilitásból, és elkezdesz gurulni a lejtőn lefelé.
2015. dec. 7. 14:38
 5/50 anonim ***** válasza:
100%

Hu ez erdekes kerdes.

Apukam közel a 60hoz ugyanilyen. Mondjuk ö tarsasagban is iszik, de nem keveri, es szinte soha nem reszeg (jo, egy-egy jol sikerült barati összejövetel utan igen, de olyankor ki nem?). Alkoholistanak nem mondanam, de igen, jol mondja vki, a függö jo szo lehet erre. Munka utan nala is elfogy kb minden masnap egy üveg bor, viszont tenlyeg soha nem több. Szoval azt cafolnam, hogy törvenyszerü, hogy ez egyre több legyen. Hiszen nem tegnap kezdte azert...

2015. dec. 7. 14:56
 6/50 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Már délután arra gondolsz, hogy milyen jó lesz, majd ha iszol.

Heti 4-5 üveg sok.

Kibírnád, hogy ne igyál este? Nehézséget okozna? Gondolnál rá? Azon kattogna az agyad, hogy hűű de jó lenne meginni egy kis bort?

2015. dec. 7. 15:03
 7/50 anonim válasza:
78%

Nem biztos! Függeni valamitől es vágymi valamire két külön dolog. Én például sokszor gondolok arra nap közben hogy milyen jó lesz a nap végén bekapni egy csokit de kibìrom nélküle.

Prólálj meg egy hétig nem inni bort és ha gond nélkül kibírod nem vagy alkoholista.

2015. dec. 7. 15:19
 8/50 anonim ***** válasza:
100%

Egészségügyileg alkoholista vagy, aki Naponta fogyaszt alkoholt az alkoholistának minősül.

Viszont ha Te nem érzed azt, hogy ez nagy kihatással van az életedre nem vagy az.

De ez hosszútávon nem fog jót tenni, gyakrabban és erősebben fogod kívánni egy idő után.

2015. dec. 7. 15:31
 9/50 anonim ***** válasza:
48%

Csinalj egy kiserletet. Dontsd el hogy most ket hetig nem iszol egy csepp alkoholt sem.

Ha meg tudod tenni nem vagy alkoholista. Ha nem tudod megtenni akkor az vagy.

2015. dec. 7. 15:36
 10/50 anonim ***** válasza:
96%
Sajnos az vagy és ezt nehéz elfogadnod. Én is így kezdtem, jó minőségű borok 3-4 üveg hetente majd nyáron 2-3-4 sör, társaságban felesekkel is. Meg tudom állni 2-3 napig , hogy nem iszok semmit, de utána újra elkezdek inni. Én is csak este iszom, de már szégyellem magam miatta.
2015. dec. 7. 15:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!