Mi a gáz ha körte feketėn kezdett el penėszedni a hordóban?
Figyelt kérdés
Először csinálunk pálinkát otthon a körtėből. Ez ilyen kėsei körte. Egy hordó megtelt marha szépen erjed jó az illata. A másik hordót nem rég kezdtük el rakni es fekete penész jelent meg a körtėken és a szaga se olyan amilyennek lennie kell. Mindent ugyan úgy csináltunk mint az első hordónál, mi lehet mégis a gáz? Köszi előre is!2015. okt. 1. 10:15
1/2 Phoney válasza:
Úgy érted, hogy nem cefrézted be (zúztad össze), hanem csak belepakoltad körtét a hordóba, „oszmajd kiforrja magát”? Mert akkor már ott gáz, és a többin végül is fölösleges gondolkodni. Az első hordó szerencsésebb volt, de abból se aranyérmes pálinka lesz.
A feldolgozatlanul, illetve oxigénnel érintkezve erjedő gyümölcs a legkülönfélébb fertőzéseknek van kitéve, és csak véletlen, ha nem romlik meg (nagyon).
2/2 A kérdező kommentje:
Az jó! Nagypapám is így csinálta anno meg após is így csinálja és semmu gáz. Nagyon finom szokott neki lenni. Na mindegy szerencsére kevėsről van szó. Köszi!
2015. okt. 2. 07:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!