Honnan tudom, hogy a pálinka cefrébe kell e tennem cukrot, hogy megfelelő foka legyen? Honnan tudom, hogy hány % az alkoholtartalma? Főzzek egy főzetet? Körte és szilva keverék.
Figyelt kérdés
2015. aug. 27. 10:58
1/2 Phoney válasza:
Semmilyen cefrébe nem KELL cukrot tenni. „Megfelelő foka” a bornak van, nem a cefrének. A cefrének csak az erjedést kell „túlélnie”, utána vinni kell lefőzni. (Eredetileg pont ezért készült a gyümölcsből pálinka, nem pedig gyümölcsbor – mert azt cukor nélkül nehéz volt eltartani.) Ha érett gyümölcsből csinálod, akkor nem szükséges bele cukor, ha éretlen, akkor meg úgyis rossz pálinkád lesz.
2/2 anonim válasza:
Ha többet akarsz akkor tegyél bele cukrot, de akkor már számolj azzal is hogy nem olyan elsz mint a netto cukrozatlan pálinka... a legfinomabb cukor nélkül, ha emg a emnyniség is fontos akkor cukrozd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!