Az tényleg ciki, ha jönnek a barátnőm szülei és csak Dankó borral kínálom őket? (A szülei borászok)
Dankó, Kalinka, Soproni... basszus...
Ennek a háromnak az árából kijönne egy jó minőségű bor is, sőt két üveg is. Ahelyett, hogy ilyen húgyokat kínálsz, legközelebb gondolkodj már. Milyen ember iszik egyáltalán ilyesmit??
"Nem tudom én azt a középkategóriát, a boros véleményekhez hasonlítottam. Ha valakinél egy bor 1-2ezer Ft-nál kezdődik, akkor a vodka sem lehet kevesebb mint Finlandia vagy a sör pl Carlsberg. Kb ezeket nevezem magyar mércével középkategóriának."
És akkor ha a 200 forintos Soproni alsó kategóriás sör, akkor mi a sok 130 forint alatti 3%-os gagyiság?
14: az alsó alatt is van mindig :) Az az ihatatlan, moslékkategória.
A soproni és az összes magyar sör mérhetetlenül rossz minőségű, és ezzel nem vitatkoznál, ha ittál volna már normális sört. Nem feltétlenül ár függvénye egyébként.
"A sör alapvetően egy olcsó ital, nagy mennyiségben lehet fillérekért előállítani, a legtöbb marha drága kézműves sör nem nyújt egyáltalán semmivel többet egy fapados Löwenbraunál, mint azt sokan hiszik..."
No látod és ez a helyzet a Dankó és a drága borok közötti "háborúval" is. A filléres bor ugyanazt nyújtja majd mint a százezres, csak a legnagyobb sznobok fogják esetleg megérezni a különbséget. Hány és hány "borszakértőt" vertek már át átcímkézett pancs borokkal, akik utána dicshimnuszokat zengtek az adott löttyről csak a címke alapján. Nem is olyan régen ételkritikusokat vertek át gyorséttermi kajákkal, amiket korábban lenéztek, most pedig mégis imádták őket...
Aki drága bort vesz, az megnyugtatja magát: ez aztán a minőség, én most egy elit bort vettem amit a pórnép nem vehet meg. De ha tudná, hogy annak az elit bornak hány százaléka hamisítvány, elsírná magát.
"Nem is olyan régen ételkritikusokat vertek át gyorséttermi kajákkal, amiket korábban lenéztek, most pedig mégis imádták őket... "
Még ha a boros résszel nem is értek teljesen egyet, de ez az idézett rész igaz, én is nagyot röhögtem rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!