Szőlőből lehet pálinkát csinálni?
Oké, ott van a törkölypálinka, de azt abból csinálják tudtommal ami a borrá préselés után maradt.
ha nem borrá kreálja a szőlőt az ember akkor lehet egyből palinkává? elvégre akkor több is lenne belőle mert pl préselés után nemsok lé marad benn.
Szerintetek? esetleg valami más gyümivel keverve jó lehetne?
Van szőlőpálinka, olyankor a lebogyózott szőlőt cefrézik be, ugyanúgy, mint a többi gyümölcsöt. Nagyon finom pálinkát lehet belőle főzni.
(Egyébként amikor igazán jó törkölypálinkát akarnak csinálni, akkor azt sem préselik ki, csak leöntik róla a mustot.)
Ugyan úgy lehet belőle pálinkát is főzni, mint minden más gyümölcsből.
De szoktak borból is főzni szeszes italt, amit konyaknak hívnak.
Aztán van még egy törköly pálinka is, ami a préselt szőlőből csinálnak, amiből már a bornak való levet kinyerték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!