Bányai Károly kérdése:
Hogyan érdemesebb szőlőből pálinkát főzetni, ha darálás után törkölyön erjesztem ki, vagy ha kipréselem a mustot, és külön erjesztem?
Figyelt kérdés
A törkölyben levő kocsányok miatt kérdezem, nem akarom, hogy megkeserítse a cuccot. Vagy az nem jönne át a pálinkába?2011. ápr. 8. 15:47
1/4 doboszoli válasza:
Elég sok páleszt desztilláltam szőlőből. Igen finom.
Javaslatom:
Az etnikumtól olcsón vett "böngészett" szőlő nagyon alkalmas a célra, hiszen ilyenkor a cukor sokszor meghaladja benne a 20 mustfokot.
Ha van zúzó-bogyózó azzal, ha nincs akkor "kézi meghajtással" kell a szőlőt lecsumázni. Mindenképpen.
Utána fúrógépbe fogott eszközzel megtörni, innentől úgy kell kezelni mint az egyéb gyümölcscefrét.
Illatos fajtákból(Irsai, Muskotályok, tramini,stb) különösen jó pálinka nyerhető.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkó bogyózunk.
2011. ápr. 8. 20:17
3/4 doboszoli válasza:
Pektinbontó enzimet mindenképpen adj hozzá, több, és jobb pálinkád lesz.
4/4 A kérdező kommentje:
Besétálok a mezőgazdasági boltba, és veszek? Van valami márka, vagy pusztán p. bontó enzimként kérjem?
2011. ápr. 9. 16:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!