Kaktuszból lehet csinálni pálinkát?
A gyümölcséből elvileg lehetne, viszont nem tudok ilyenről. A legtöbb kaktusznak tulajdonított alkohol (Tequilla, Pulque) agaveből készült, ami valójában nem kaktusz.
Mexikóban tradicionális kaktusz ital a "Colonche", ez viszont szimplán erjesztett, és nem desztillált.
#1 a caipirinha cukornád alapú, és szerintem csak a koktélt hívják így
1. vagyok.
Értem, akkor rosszul emlékeztem. De az biztos, hogy nemcsak a koktélt hívják caipirinhának, hanem a töményet is. Ezt 1950-es évekből származó brazil regényekből tudom.
Üdv!
A pálinka Hungaricum-nak lett nyilvánítva. Nem véletlenül.
Tisztán látás kedvéért:
Technikailag lehet.
Jogilag nem lehet.
Nem hívhatod pálinkának, ha
- nem Magyarországon termett gyümölcsből készül
- tartalmaz mást is, mint tiszta gyümölcsöt (hozzáadott cukor, méz, fűszer)
- nem Mo-n előállított a főzet
- nem Mo-n palackozott a főzet
(ezek alól kivétel az Osztrák kajsziból, osztrákoknál főzött és palackozott pálinka).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!