Szőlőből szeretnék pálinkát főzetni. A cefrének nem árt ha szakaszosan teszem bele a szőlőt ahogy érik?
Figyelt kérdés
Van három fajta fehér és hát nem egyszerre érik.Nem rontja el ha 3-4 hét elteltével rakom bele a hordóba?Nem csináltam még soha,de csak a bogyókat akarom beletenni a szárát nem.Kell még valami hozzá,bele?#pálinka #cefre.
2013. aug. 12. 17:29
1/2 Phoney válasza:
De árt. A cefre romlékonyabb, mint a szőlőszemek a tőkén, szóval ennél még az is jobb, ha a szemek egy része túlérett.
További részletek itt: [link]
Ha az itt leírtakat nem tudod, akkor jó eséllyel elrontod valahol a cefrézést. Nem véletlenül szakma ez, a gyümölcsből nem erjed magától (jó) cefre.
Ha túl sok a 3-4 hét különbség a szőlőknek, akkor külön-külö kell őket kierjeszteni, és a fenti linken találsz megoldást a kierjedt cefrék tartósítására is.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. aug. 12. 17:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!