Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szőlőből szeretnék pálinkát...

Szőlőből szeretnék pálinkát főzetni. A cefrének nem árt ha szakaszosan teszem bele a szőlőt ahogy érik?

Figyelt kérdés
Van három fajta fehér és hát nem egyszerre érik.Nem rontja el ha 3-4 hét elteltével rakom bele a hordóba?Nem csináltam még soha,de csak a bogyókat akarom beletenni a szárát nem.Kell még valami hozzá,bele?

#pálinka #cefre.
2013. aug. 12. 17:29
 1/2 Phoney ***** válasza:
100%

De árt. A cefre romlékonyabb, mint a szőlőszemek a tőkén, szóval ennél még az is jobb, ha a szemek egy része túlérett.


További részletek itt: [link]

Ha az itt leírtakat nem tudod, akkor jó eséllyel elrontod valahol a cefrézést. Nem véletlenül szakma ez, a gyümölcsből nem erjed magától (jó) cefre.


Ha túl sok a 3-4 hét különbség a szőlőknek, akkor külön-külö kell őket kierjeszteni, és a fenti linken találsz megoldást a kierjedt cefrék tartósítására is.

2013. aug. 12. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. aug. 12. 17:47

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!