A sárga/arany tequilát őrölt fahéjjal és narancsgerezddel fogyasztjátok a só és citrom/lime helyett, úgy ahogy előírás?
A wiki szerint így kell inni.
Máskülönben érdekes, hogy a mexikóiak nem ismerik ezeket a fogyasztási szokásokat, isszák tisztán és magába :)
Szerintem mindegyik tequilát lehet akár sóval és citrommal/limmel vagy fahéjjal és naranccsal fogyasztani.
Kinek mi az ízlese szerint.
A wiki nem azt írja, hogy így kell inni.
A mexikóiak ismerik ezeket a szokásokat, legalábbis a gyártók. Ugyanis ezeknek az az eredete, hogy mikor az USÁ-ba kezték exportálni a felcukrozott agávémustból főzött okádéktequilákat, akkor ajánlották hozzá a só-lime-ot és a fahéj-narancsot, hogy ne lehessen érezni, mennyire rosszak. Próbáld ki bármilyen rossz töménnyel (pl. olcsó vodkával), hogy sóval-citrommal már nem is olyan borzalmas. Így lehet a kb. 2 ezret érő alap sierrát meg olmecát meg josé cuervót 4–5 ezrekért eladni az átlagfogyasztónak.
Bővebben: [link]
A kérdésre válaszolva, gold tequilát egyáltalán nem iszok, mert az csak ízesített silver tequila, és minőségi tequilából (ami cukrozatlan mustból van, 100% agávé) nem is gyártanak ilyet. Mindegyik gold lábszagízű borzalom.
A „valódi sárga tequilát”, vagyis a hordóban pihentetettet (reposado) magában fogyasztom. (Pl. El Jimador 100% agave reposado, itthon ez az egyetlen normális márka, és lényegében nem drágább a gagyinál.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!