Házi pálinka elraktározása?
Hát papírral, számlával... Elvisszük kifőzetni, és utána mindig kapunk mindenféle papírokat a cégtől. Most hirtelen nem tudom megnevezni ezeket, nincs kéznél, de azt tudom, hogy szabályos, hivatalos dolgok ezek, még a Nav felé is jelentve van, én úgy tudom. Ezeken a papírokon rajta, hogy hány fokos, meg a mennyiség is rajta szokott lenni, ez tuti. (Neves céggel főzetjük, nem egy noname zugfőzdével...)
Sosem lesz sok a mennyiség 1-1 évben, tehát ettől nem kell tartanunk, nincs is hirtelen a fejemben, hogy mennyi a maximális mennyiség.
De most olvasva ezt a "tartható" szót, felmerült bennem, hogy mi van, ha néhány évi "pálinkatermés" összeadva már meghaladja azt a bizonyos mennyiséget?
(Jó lenne tudnom mennyi lehet, bár szerintem még így összesen sem túl sok.) Annyi van csak, hogy nem isszuk nyakló nélkül, inkább ünnepek alkalmával ajándékozzuk rokonnak, barátnak, kollégának. A régiekből meg mindig tartalékolunk 1-2 litert, amit már nem iszunk meg. Viszont pl. az elmúlt év olyan rohanós volt, hogy elmaradtak az ünneplések, találkozások, és így a tavalyiból még nem sok fogyott.
Szóval most komolyan elgondolkoztató ez! Aki tudja a biztosat, írja már meg! "Lefőzhető" vagy "tartható" mennyiség van?
(Mint írtam, papír van hozzá, minden évben eltettük.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!