mult héten olvastam valahol ,hogy van 74 fokos pálinka.
2014. febr. 23. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
3/21 anonim válasza:
Az abszintből létezik 83 fokos.
2014. febr. 23. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
4/21 anonim válasza:
Amivel eddig én találkoztam, azok közül az abszint volt a legtöményebb, olyan 80% körül van.
2014. febr. 23. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
5/21 Phoney válasza:
Az étkezési finomszesznek. 90-95%-on forgalmazzák.
A kérdésed alapján nem feltétlenül érted ezt az alkoholfok-dolgot, úgyhogy megpróbálnám röviden: a párlatok normális esetben 65–95% közt folynak le az üstből, de hígítva isszák meg őket. Lepárlás után pl. a vodka 95,6%, a whisky kb. 70-94%, a desztillált abszint 75-83%.
ITALként viszont nem igazán lehet beszélni róluk kb. 55 fok fölött, mert egyiket se erre találták ki. Az abszintot 11-12%-on kell fogyasztani, a pálinka gyümölcsjellege 50%-tól felfelé egyre kevésbé érvényesül, az extra erős rumokat koktélokba és sütéshez valók, a cask strength (hordó után már nem hígított) whiskyt pedig ízlés szerint kell vizezni.
2014. febr. 23. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
6/21 anonim válasza:
80%os abszint higitas nelkul szetmarta a torkom.
2014. febr. 23. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
7/21 anonim válasza:
Tudom, hogy fiatalság bolondság, de felénk az abszintot úgy szokás inni, hogy beveszed a karamellizált kockacukrot, aztán lehúzod felespohárból.
2014. febr. 23. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
8/21 anonim válasza:
Patikában elég tömény van, úgy tudom.
Rendes iható (már amennyire) verzióból a 85%-os abszint volt a legerősebb, amivel találkoztam. Megfelelő hangulatban le tudtam nyomni egy felest, máskor nem. Nem vagyok valami ivós, a kedvenc tömény italaimból jópár évig tart egy üveg...
De az abszint cseles a kis aromás, édes íze miatt. Sokkal enyhébbnek hat, mint amilyen - bár a 85%-os azért már így is durva. De pl. a Stroh80-ból már egy fél kortyot sem tudok inni, nem is azért tartom. Remek cucc mézes süti tetejére mézzel elkeverve vagy édességekbe, amikbe rum kell s nem hőkezeljük utána.
2014. febr. 23. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
9/21 Phoney válasza:
Az abszint körül az kavarja a káoszt, hogy az "absinthe" fantázianévvel forgalmazott italok többsége még csak nem is hasonlít a valódi abszintra, és így nem is mindegyiket érdemes annyira felhígítani. A lángoló kockacukrot pl. pont ezekhez találták ki, nem az abszinthoz.
2014. febr. 23. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
10/21 anonim válasza:
Én sokat járok Párizsban. Az absinthe eredetileg 80 feletti értéket képvisel. Csak a zöld absinthe az eredeti álltalában, de ebből is van pancsolt szesz Itthon dögivel. Odakint az Őshazában ugy tanultam inni, hogy egy pezsgős pohárba öntök egy olyan jó 8-9 cl absinthot. Speckó kockacukros kanál is van hozzá, én odakint vettem, a cukrot meggyújtjuk. Karamellizáljuk a cukrot, majd tele töltjük a poharat vízzel. Itthon is így iszom. Egyébként a legütősebb feles amit eddig kint ittam, az a 3cl absinthe, 2cl Calvados és 1 cl kávé likőr. Tuti rókázás a harmadik után. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!