Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Kökénypáklimnka készítése?

Szbalint231 kérdése:

Kökénypáklimnka készítése?

Figyelt kérdés
valaki meg tudja nekem mondani hogy a kökénypálinka menyit ad és mikor kell leszedni
2013. okt. 19. 19:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Önmagában pálinkát olyan dologból lehet főzni, amibel cukor van és erjed. A kökény nem ilyen. Itt kell egy kis trükköt alkalmazni. Kell egy semleges seprőpálinkát csinálni. A friss párlatba pedig bele kell áztatni a kökényszemeket. Szerintem akkor jó, amikor már megcsípi a dér. Benne hagyni legalább 30 napra. Utána szűrni, inni. Bodzát csináltam már virágzatból, zseniális lett! (42 fok, nem kell több, mert az etil elnyomja az aromát, ami viszont 42-45 fokon gyönyörűen kiadja a bodza zamatát.) Most pl csipkebogyóból fogok párolni, hátha jó lesz! :D Végülis lekvárt lehet belőle csinálni...
2013. okt. 19. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 Phoney ***** válasza:

Ha nem lehetne önmagában megerjeszteni, akkor nem létezhetne kereskedelmi kökénypálinka... tény, nem ad sokat (asszem 100 kg-ból lesz valami 4l pálinka), de akinek csak az a célja, hogy alkoholt csináljon, az inkább ne is szenvedjen a kökénnyel.


Akkor kell leszedni, mikor már nincs levél a bokrokon, vagyis megcsípte a fagy. Pektinbontó és élesztő kell a cefréjének, víz nem. Ha mindenképp cukrozni akarod, max. 4%, de nem szükséges.

2013. okt. 20. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
kb. menyit ad 100 liter cefre
2013. okt. 20. 17:36

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!