Többfázisú ital készítése. De hogyan?
Többfázisú italt/koktélt szeretnék készíteni meglepni az ismerősöket. Hogyan lehet ezt készíteni?
Bár hogyan is próbálkozom valahogy mindig össze keveredik a két-hátom cucc amit beleöntök.
Van ötletetek vagy esetleg valami konkrét leírás vagy valami törvényszerűség ehhez hogy mikor mi mivel keveredik és mivel nem?
Például így szeretném hogy ki nézzen:
ja egy linket lehagytam:
A kisebb alkoholtartalmú megy alulra, mert a víz nehezebb. Ha a nehezebbet öntöd a könnyebbre, akkor esélytelen, hogy ne keveredjenek, ha egyformákat, akkor pedig legalábbis elmosódnak.
A tejes dolgok néha szeszmentesen is könnyebbek egy gyenge likőrnél, pl. a tejeskávé a likőrök fölé szokott kerülni.
http://www.youtube.com/watch?v=HG2gSidiAj0&feature=related
Elterjedt pl. a kávélikőr-bailey's-töménypárlat sorrend, vagy likőr-tömény-mégtöményebb.
az utolsó képen szerintem grenadine (gránátalma) szirupot használtak. mivel szirup, sokkal sűrűbb, természetesen lemegy az ital aljára, vagy éppenséggel nem keveredik a felette levővel. de pl. epersziruppal is lehet ilyen látvány dolgokat csinálni. az első ital szerintem sex on the beach, amit úgy csinálsz, hogy narancslevet töltesz a pohár aljára, rá barack likőrt, arra vodkát, és a tetejére az áfonya levet -> így a két alkohol szépen rétegezi a két különböző színű gyümölcslevet. ezt bármilyen italnál kipróbálhatod.
a másik megoldás, hogy a különböző fajsúlyú italokat ügyesen kanálra töltve öntöd a pohárba, így készül például a flaming lamborghini, vagy a b52.
szóval nem olyan nehéz, csak figyelj a különböző alapanyagokra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!