Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mivel hígítsam a házi készítés...

Mivel hígítsam a házi készítésű meggypálinkát?

Figyelt kérdés
Elõször próbálkozom házi meggypálinkát csinálni, utána is olvastam, lecukrozva napon hagytam pár napig a meggyet, idõnként összeráztam, és minden jó lett szerintem, csak az a gond hogy 96 fokos szesszel töltöttem fel, így most túl erõs. Sima vízzel ha most higitom akkor lesz valami gond? És normálisan mennyi ideig kell az ízeknek "összeérnie" , mert olyat is olvastam hogy sokan Karácsonykor szürik csak le....

2013. júl. 31. 12:40
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszi. Akkor megpróbálom kis vízzel, igy túlságosan erõs.
2013. júl. 31. 13:57
 12/18 A kérdező kommentje:

[link]

Egyébként mindenhol ehhez hasonló recepteket kaptam....

2013. júl. 31. 14:00
 13/18 Phoney ***** válasza:

A szokás hatalma... sokféle házi italrecept terjed el és él túl sokáig csak azért, mert „elég jó” az eredmény, és senki nem próbálta még másképp.

Hogy mennyire hígítsd, azt utólag (így, hogy minden benne van) már nagyon nehéz megmondani, de mindenképp érezhető legyen benne az alkohol, mert 15% alk. alatt romlandó. Utána mindenképp érdemes hónapokig pihentetni, ekkor az alkoholos jelleg letompul, rengeteget javul a likőr.

2013. júl. 31. 14:11
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszi, megpróbálom, nem túl sok vizzel hogy ne rontsam el, de mégis kicsit gyengûljön. Cukrot semmiképp nem fõznék már a vízbe ahogyan az alõbb linkelt recept mondja, nem szeretném túlédesíteni. Mostmár ez van, lehet másképpen kellett volna, de amikor hirtelen megvolt a meggyem csak ilyen típusú receptekre leltem - eldõl mi lesz belõle, úgy hagyom a kamrában összeérni. Csak féltem/félek, nehogy a vizzel elrontsam, mert azért a szesz amit beletettem nem volt éppen olcsó mulatság....
2013. júl. 31. 14:24
 15/18 anonim ***** válasza:
Miért nem irod meg, hogy ?kg meggy, ?l alkohol? (Mielött a higitással még jobban elbszod!!!!!)
2013. júl. 31. 14:59
 16/18 A kérdező kommentje:
Mert õszintén mondva a meggyet nem mértem le, de úgy volt vagy 1,5 kg, cukrot sem mértem, de úgy 0,5 kg, alkohol pedig 1 liter.
2013. júl. 31. 15:30
 17/18 anonim ***** válasza:
Cukor ? Was ???
2018. jún. 18. 08:50
 18/18 jojo1200 válasza:
😂😂😂😂atya ég. Ez ám a pálinka!
2020. jún. 30. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!