Házi martiniben a cukorból tényleg keletkezik metil alkohol is? Azt hallottam hogy csak szőlőcukorral lehet csinálni.
Figyelt kérdés
Tudom hogy nem lesz igazi martini és nem is erre vagyok kíváncsi, hanem hogy milyen káros dolgok keletkezhetnek benne, illetve mire figyeljek oda?2012. dec. 16. 00:12
2/3 Phoney válasza:
Minden erjedéskor keletkezik némi metil-alkohol, de a kristálycukor nem veszélyesebb más alapanyagoknál.
Sokminden más is erjed benne, csak a hozzáértéstől függő arányban, én épp ezért semmit nem erjesztenék úgy, hogy nem értek az erjedés alapjaihoz, de kulturált mennyiségben fogyasztva nem fog megártani.
3/3 anonim válasza:
A kierjedt cefre nem más, mint víz + alkohol homogén keveréke,
Ennek az elegynek vannak
- illékony alkotórészei: víz, etilalkohol, metil-alkohol,(mérgező), ecetsav, etilacetát,nagyobb szén- atomszámú alkoholok,(kozmaolajok), aromák (kb. 70 féle),észterek stb.
ezért szükséges a lepárlás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!