A házi ecet készítés büdös?
Almalevet kell préselni a víz nem erjed meg csak megbuggyan.és az első alkoholos erjedésnél nem szabad forró helyre tenni és ne kapjon sok levegőt.Mikor alkohol lesz akkor lehet kevés levegőt engedni hozzá és az alkohol ecetté erjed.Nem olyan egyszerű és kényes a művelet.
Ha rothad az alma abból csak rothadt almalé lesz.
Köszi :)
tehát akkor almalevet tegyek a vízbe és zárjam le. De honnan tudom, hogy mikor lett már alkohol és mikor ecet?
Az almalevet nem kell nagyon hígítani mert akkor nem erjed meg!Esetleg 10% vízet lehet hozzá tenni Légmentesen nem szabad lezárni mert a keletkező CO2 szétdobhatja az üveget.(ezért vastagok a pezsgősüvegek!)Ún levegőztető pipát kell használni az alkoholos erjedés idejére.A lé amikor forr zavaros lesz majd kitisztul akkor van benne alkohol amit le kell fejteni.és azt lehet nyitott nyakú üvegbe tenni ahol megsavanyodik(elecetesedik)
Átlátszó üvegben lehet látni a folyamatokat, mezőgazdasági üzletben lehet ilyen üveget és pipát is venni az üveg nagyságához valót.A megfelelő berendezés jobb eredményt ad de hozzáértően kel csinálni, mert másképp moslék lesz belőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!