Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Jégdarabkás lett a házi...

Jégdarabkás lett a házi fagyim. Hogy lehet ez?

Figyelt kérdés
Hází fagyigéppel(Clatronic) csináltam fagyit, amit a készítés előtt 11 órán át a fagyasztóbam tartottam. A fagyim mégsem fagyott meg a gépben jól, és egy éjszakára betettem a fagyasztóba, és mikor reggel kivettem megkóstoltam, és olyan volt, mintha megfagyott jégkása lenne. Mitől lett ilyen? Hogyan csináljam jól?

2012. jún. 30. 18:42
 1/4 anonim ***** válasza:
vizes fagyi? mert akkor egyszerűen a víz jégkristályokban megfagyott. ha fagyasztóba rakod be, akkor érdemes óránként, vagy 2 óránként megkeverni, így elvileg nem kristályosodik ki. Nekem bevált a kevergetés :)
2012. júl. 1. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. (egyébként tejes fagyi)
2012. júl. 1. 13:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát ez nagyon egyértelmű. Mivel beraktad a fagyasztóba, és nem volt keverve, mint a fagyigépben. Nem is értem ilyet miért nem lehet kilogikázni.
2012. júl. 27. 00:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Van egy roszhírem...

A fagyi a felolvadt cukortól és a telített zsíroktól lesz olyan krémesen lágy, mint a cukrászdákban...


Magyarul tejszínnel és sok cukorral kellene csinálnod, ami nem biztos hogy jövedelmezőbb, sőt sztem még rá is fizetnél..


Azt nem tudom hogy figyelsz-e az alakodra/étkezésedre, de ha nem szeretnél meghízni vagy épp diétázol, akkor az ilyen cukros és zsíros ételeket sajna kerülni kell..


Én is próbáltam ,már ezerféle képpen(én diétás) fagyit, vagy jégkrémet csinálni, de mindnél ugyanez volt, mint amit írsz. Fagyott jégkása.


Próbáltam pudingporral, zselatinnal, tojással-többféleképpen, többszöri turmixolással, joghurttal... blabla..

Minddel ugyanez lett a végeredmény. Nemrégiben egy cukrásznak panaszkodtam hogy a fogyózókra miért nem gondolnak fagyi-és jégkrém téren és ő világosított fel hogy a miért nem létezik diétás fagyi vagy jégkrém. Mert a stabilizátorok, és keményítők, sűrítőanyagok miatt senki ne venné meg. Márpedig ha kihagyják belőle a krémességért felelős anyagokat(cukor, tejszín) akkor valahogy el kellene érni ugyanazt a hatást és azt csak ilyenekkel lehetne. Ez sem a gyártóknak sem a vásárlóknak nem érné meg, ráadásul elképzelhetően csillagászati összegekből lehetne kihozni, hogy ne legyen a business veszteséges.Na mind1.


Szóval azért hajrá, hátha sikerül valahogy kisilabizálnod, hogy hogyan kell csinálni!

(Én csak azért írtam, hogy ha sehogy sem sikerül, akkor tudd hogy a hiba nem benned van!:-)

2012. júl. 27. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!