Mivel hígítsam a házi készítésű meggypálinkát?
Figyelt kérdés
Elõször próbálkozom házi meggypálinkát csinálni, utána is olvastam, lecukrozva napon hagytam pár napig a meggyet, idõnként összeráztam, és minden jó lett szerintem, csak az a gond hogy 96 fokos szesszel töltöttem fel, így most túl erõs. Sima vízzel ha most higitom akkor lesz valami gond? És normálisan mennyi ideig kell az ízeknek "összeérnie" , mert olyat is olvastam hogy sokan Karácsonykor szürik csak le....2013. júl. 31. 12:40
1/18 anonim válasza:
Kissé érthetetlen amit irtál. Megirnád, hogy hogyan készitetted? (Ha akarod priviben)
2/18 A kérdező kommentje:
A meggyet rétegesen lecukroztam, 3 napig napon hagytam állni, közben többször összeráztam. 4. nap kamrába helyeztem, ott is állt igy cukrosan, de már ugye összeolvadva, sziruposan vagy 3 napig. Ezután 96 fokos szesszel feltöltöttem, annyival amennyi jól ellepte. Azóta úgy áll a kamrában, ennek m5r 1 hónapja. A hétvégén megnéztem mi a helyzet, de iszonyúan erõs, ami mondjuk érthetõ, hisz 96 fokos szesszel volt feltöltve. De a netes recepteken sehol sem tesz arra célzást hogy mivel lehetne enyhíteni az erõsségébõl. ez lenne a kérdésem. Mehet bele sima víz? Vagy ezzel elrontanám???
2013. júl. 31. 13:15
4/18 anonim válasza:
Alapvetöen nem tudod, hogy mi a pálinka? Amit leirtál inkább a (valamilyen alkoholos, pl )rumos meggyhez hasonlit. De akkor meg minek kellett a napon hagyni? Valami nagyon elvetemült receptet szedtél össze. Vegyél ki egy meggyet, kostold meg, hogy még ép egészséges-e? Ha igen, akkor tényleg várj karácsonyig és akkor kostold meg. Kb ?kg meggyre ?l alkoholt öntöttél? Ha löttyedt, megpuhult akkor keress valamilyen felhasználást ennek a kutyulmánynak.
5/18 A kérdező kommentje:
Ezt most hogy érted? Akkor meggylikõr?
2013. júl. 31. 13:28
7/18 A kérdező kommentje:
Ha keresõbe beirod hogy "házi meggypálinka" akkor csakis ilyen tipusú recepteket ad a net....., többet is néztem. Amúgy a meggy ép és ropogós maradt, megnéztem.
2013. júl. 31. 13:38
8/18 anonim válasza:
A meggy soha életében nem volt ropogós.
9/18 A kérdező kommentje:
Na oké, köszi a "jótanácsokat"....
2013. júl. 31. 13:48
10/18 Phoney válasza:
Ez így egy meggylikőr, habár a recept nem túl jó. Ennek a hígításához használhatsz csapvizet, ha nálatok nem rossz ízű, de akkor előtte álljon a víz egy fél napot. Ha rossz a csapvized, akkor használj szénsavmentes ásványvizet az ízetlenebb fajtákból.
Normális esetben a meggylikőrt csak a meggy levéből készítik (összekeverve a szesszel és a cukorral). Persze a húsa is ázhat benne, de akkor aprítani vagy darálni kell, majd kiázás után lefejteni, és a cukrot csak akkor hozzáadni, mikor kész van, mert cukrosan már nehéz lefejteni. A meggyet a napra kitenni pedig nem sok értelme van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!