Kisüsti pálinka főzésnél, hány fokosra érdemes leengedni az alszeszt? Valamint tisztázásnál hány fokig engedjük le a pálinkát?
Figyelt kérdés
Hallottam már hogy van aki az alszeszt leengedi akár 5 fokig is, de sokan azt mondják hogy ha 20 fokra leesik, már elzárják a főzést.2012. nov. 12. 23:57
11/12 anonim válasza:
Még egy jó tanács.Én mindenből több cefrét készítek.Egy vesszőkosáron átszűröm. Csak a lét főzöm ki.Érdemes kipróbálni.1 Nem ég oda. 2.Jobb a minőség. Kicsit strapás,de megéri.
12/12 anonim válasza:
A szeszfok beállításnál a desztilláltvíz jó ha azonos vagy közel azonos hőmérsékletű mint a pálinkánk különben opálos lesz. Ugyan ez a helyzet akkor is ha túl gyorsan öntjük a vizet a pálinkához ugyanis ilyenkor sokkolódik a szesz azért lesz opálos, ami idővel letisztul.
A szeszfok beállítását a következő modon állíthatjuk be.
MENNYISÉGET MEGSZOROZZUK SZESZFOKKAL ÉS AZ EREDMÉNYT ELOSZTJUK AZ ELÉRNI KÍVÁNT SZESZFOKKAL.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!