Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Kisüsti pálinka főzésnél,...

Kisüsti pálinka főzésnél, hány fokosra érdemes leengedni az alszeszt? Valamint tisztázásnál hány fokig engedjük le a pálinkát?

Figyelt kérdés
Hallottam már hogy van aki az alszeszt leengedi akár 5 fokig is, de sokan azt mondják hogy ha 20 fokra leesik, már elzárják a főzést.
2012. nov. 12. 23:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Még egy jó tanács.Én mindenből több cefrét készítek.Egy vesszőkosáron átszűröm. Csak a lét főzöm ki.Érdemes kipróbálni.1 Nem ég oda. 2.Jobb a minőség. Kicsit strapás,de megéri.
2013. nov. 21. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim válasza:

A szeszfok beállításnál a desztilláltvíz jó ha azonos vagy közel azonos hőmérsékletű mint a pálinkánk különben opálos lesz. Ugyan ez a helyzet akkor is ha túl gyorsan öntjük a vizet a pálinkához ugyanis ilyenkor sokkolódik a szesz azért lesz opálos, ami idővel letisztul.

A szeszfok beállítását a következő modon állíthatjuk be.


MENNYISÉGET MEGSZOROZZUK SZESZFOKKAL ÉS AZ EREDMÉNYT ELOSZTJUK AZ ELÉRNI KÍVÁNT SZESZFOKKAL.

2020. jan. 15. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!