Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A kibontott Martinit tárolhato...

A kibontott Martinit tárolhatom szekrény tetején, vagy megromlik?

Figyelt kérdés

2012. márc. 17. 08:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az már hűtő!!!
2012. márc. 17. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
napfénytől védett hűvös hely
2012. márc. 17. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Hűtő!!
2012. márc. 17. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
52%
Tedd hűtőbe, mert megpimpósodik.
2012. márc. 17. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 Phoney ***** válasza:

A bontott vermutok eltarthatóak a szobában is (lehetőleg ne a szekrény tetején, mert ott meleg van), de ha fontos a tökéletes íz, akkor hűtőben tartod és egy hónapon belül megiszod. Ez leginkább az Extra Dry-ra vonatkozik, a többinek kevésbé venni észre az ízén.


Megromlani viszont nem fog.

2012. márc. 17. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
a bárokban sem tartják hűtőben
2012. márc. 24. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
A szekrény tetején semmi baja nem lesz és mivel szem előtt van, hamar elfogy. A vermutoknak olyan magas a cukortartalma (ez tartósít is), hogy nem ecetesednek meg, mint a sima bor. Ha viszont tűző napfény éri, az a színének nem tesz jót!
2012. márc. 24. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

pontosan, a cukor miatt nem kell a hűtő, mert alacsony a vízaktivitása,alkoholtartalma pedig magasabb mint a bornak

(ha a borosüvegre használsz vákuumdugót és pumpát, az is tovább eláll hűtő nélkül is, a bontatlan üveget is érdemes fektetve tárolni, hogy a dugó folyadék alatt legyen...)utolsó előtti voltam (báros múlttal:))

2012. márc. 24. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Phoney ***** válasza:
Az ecetesedéssel nem kell számolni, de az oxidációval igen, és ez lassítható a hűtővel. Mint mondtam, én is csak az extra dry Martininél vettem észre, hogy az a kezdeti, friss jelleg eltompul benne. Az édesebb vermutoknál (Bianco, Rosato, Rosso) ezt a változást – mint sok más ízhibát is – jól elfedi a cukor.
2012. márc. 24. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!