A kibontott Martinit tárolhatom szekrény tetején, vagy megromlik?
Figyelt kérdés
2012. márc. 17. 08:06
4/9 anonim válasza:
Tedd hűtőbe, mert megpimpósodik.
5/9 Phoney válasza:
A bontott vermutok eltarthatóak a szobában is (lehetőleg ne a szekrény tetején, mert ott meleg van), de ha fontos a tökéletes íz, akkor hűtőben tartod és egy hónapon belül megiszod. Ez leginkább az Extra Dry-ra vonatkozik, a többinek kevésbé venni észre az ízén.
Megromlani viszont nem fog.
7/9 anonim válasza:
A szekrény tetején semmi baja nem lesz és mivel szem előtt van, hamar elfogy. A vermutoknak olyan magas a cukortartalma (ez tartósít is), hogy nem ecetesednek meg, mint a sima bor. Ha viszont tűző napfény éri, az a színének nem tesz jót!
8/9 anonim válasza:
pontosan, a cukor miatt nem kell a hűtő, mert alacsony a vízaktivitása,alkoholtartalma pedig magasabb mint a bornak
(ha a borosüvegre használsz vákuumdugót és pumpát, az is tovább eláll hűtő nélkül is, a bontatlan üveget is érdemes fektetve tárolni, hogy a dugó folyadék alatt legyen...)utolsó előtti voltam (báros múlttal:))
9/9 Phoney válasza:
Az ecetesedéssel nem kell számolni, de az oxidációval igen, és ez lassítható a hűtővel. Mint mondtam, én is csak az extra dry Martininél vettem észre, hogy az a kezdeti, friss jelleg eltompul benne. Az édesebb vermutoknál (Bianco, Rosato, Rosso) ezt a változást – mint sok más ízhibát is – jól elfedi a cukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!