Hogyan készítitek el a kakaót? És milyen kakaóból?
a nesquik kakaók jók, van több is, de már régóta nem ittam.
felforralod a tejet, teszel bele kanállal kakaó port, és cukrot.
én az igazi kakaós tejet szeretem, azt is keserűn
egy bögrébe teszek 3-4 kanál kakaót meg 1 csapott kanál cukrot
utána néhány kanál forró tejjel csomómentesre keverem, és hozzáöntöm a többi tejet
nyami :)
Felforralok 1-2 ujjnyi vizet/tejet, abban elkeverek 1 (néha 2) púpozott teáskanál kakaóport, aztán ezt elkeverem forralt tejjel, végül adok neki cukrot (én spec szőlőcukrot, de ez a saját hülyeségem).
A kakaó általában „holland” kakaópor (20% kakaóvaj), sokkal finomabb a „vajtalanítottnál” (10%, aka. „cicakakaó”). Instantot nem veszek, mert abban annyi kakaó sincsen, hogy aroma nélkül kakaóíze legyen..... a nesquik pl 10% kakaót tartalmaz, szóval műanyag létére kicsit nagyon drága.
A keserű kakaót egy kevés sóval, sok cukorral, egy-két dl tejjel felforralom, majd hideg tejjel felöntöm.
Két perc, és hihetetlenül finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!