Forralt bort hogy készititek, ha nem a kész forraltboros fűszerből?
Azt tudom hogy csak kb 80 fokosra kell melegiteni.
De vörös vagy fehérborból,vagy a pirosas roséból? Mi kell bele?
Teljesen kezdő vagyok.
Lehet fehérből is és vörösből is.
Mi ezeket teszzük bele: citromkarika, szegfűszeg, fahéj, szegfűbors, cukor vagy méz
lényegében mehet bele minden, ami a mézeskalácsba kell. :D (már főszerügyileg)
Fehér, vörös, rosé, kinek mi jön be.
Fahéj, szegfűszeg, erőspaprika, citrom vagy narancshéj, ha van, csillagánizs szokott nálunk belekerülni.
Vörös és fehér is jó, rozéból még nem készítettünk :)
Cukorral szoktunk, nem mézzel.
A fűszereket írták a többiek... a "kész forraltboros fűszer"-ről: egyfélét láttam próbáltam eddig, azt hiszem Kotányi, de annak rettenetesen műíze volt, nem tudom ajánlani :/
Én amikor tudtam ,hogy télen vendégek jöttek és nem volt itthon semmi hozzá akkor
600forintos édes vörösbort forralásig melegítettem öntöttem bele szegfűszeget meg 1 kevés cukrot.
Őszintén bevallom szerintem finomabb lett mint amit boltban adnak:)
Felforralod a bort forrás közben hozzáöntöd a szegfűszeget és a cukrot(mindenkinek magának kell rájönni mennyi cukor kell=/ ) majd amikor látod ,hogy elolvadt ki is kapcsolhatod.
Kedves egészségedre;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!