Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Forralt bort hogy készititek,...

Forralt bort hogy készititek, ha nem a kész forraltboros fűszerből?

Figyelt kérdés

Azt tudom hogy csak kb 80 fokosra kell melegiteni.


De vörös vagy fehérborból,vagy a pirosas roséból? Mi kell bele?


Teljesen kezdő vagyok.


2011. okt. 24. 15:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Lehet fehérből is és vörösből is.

Mi ezeket teszzük bele: citromkarika, szegfűszeg, fahéj, szegfűbors, cukor vagy méz

2011. okt. 24. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
fehérborból. Szegfüszeg, csillag ánizs ,fahéj,cukor ,kardamom,
2011. okt. 24. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

lényegében mehet bele minden, ami a mézeskalácsba kell. :D (már főszerügyileg)

Fehér, vörös, rosé, kinek mi jön be.

Fahéj, szegfűszeg, erőspaprika, citrom vagy narancshéj, ha van, csillagánizs szokott nálunk belekerülni.

2011. okt. 24. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Vörös és fehér is jó, rozéból még nem készítettünk :)

Cukorral szoktunk, nem mézzel.

A fűszereket írták a többiek... a "kész forraltboros fűszer"-ről: egyfélét láttam próbáltam eddig, azt hiszem Kotányi, de annak rettenetesen műíze volt, nem tudom ajánlani :/

2011. okt. 24. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Én amikor tudtam ,hogy télen vendégek jöttek és nem volt itthon semmi hozzá akkor


600forintos édes vörösbort forralásig melegítettem öntöttem bele szegfűszeget meg 1 kevés cukrot.

Őszintén bevallom szerintem finomabb lett mint amit boltban adnak:)


Felforralod a bort forrás közben hozzáöntöd a szegfűszeget és a cukrot(mindenkinek magának kell rájönni mennyi cukor kell=/ ) majd amikor látod ,hogy elolvadt ki is kapcsolhatod.


Kedves egészségedre;)

2011. okt. 24. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Én forralni szoktam a fűszerekkel és kis cukorral, néha még vizet teszek bele és még így is ütős. :-)) Vörösborból szerintem finomabb.
2011. okt. 24. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
szerintem egész fahéjat használj, így a kis fahéj darát nem érzed fogad között. ha így teszel, akkor addig "főzd" az elegyet, amíg a fahéj darabok íze ki nem fő. ezt ugy tudod ellenőrizni hogy néha ráharapsz egy-egy darabra. ha már nincs fahéj íze a daraboknak, akkor készen vagy. tegyél bele citromot attól finomabb lesz.
2011. okt. 24. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
még a 22:54 vagyok. vanília rudak is még finomabbá teszik. igazi finomság lesz tőle.
2011. okt. 24. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
vörösbort felteszem főni, szegfűszeggel, vaníliával narancs, és almaszeletekkel, ha már meleg, akkor cukrozom, és teszek hozzá kis vizet, hogy ne legyen annyira ütős
2011. okt. 25. 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
nekünk egyszer nagyon rossz volt almával. egyik összetevő se volt rossz minőségű. de ettől másnak még sikerülhet jól.
2011. okt. 25. 00:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!