Forralt bort hogy készititek, ha nem a kész forraltboros fűszerből?
Figyelt kérdés
Azt tudom hogy csak kb 80 fokosra kell melegiteni.
De vörös vagy fehérborból,vagy a pirosas roséból? Mi kell bele?
Teljesen kezdő vagyok.
2011. okt. 24. 15:42
11/11 anonim válasza:
Én Roséborból szeretem csinálni. 1 üveghez hozzáadok 3 deci vizet, 4 evőkanál cukrot, ízlés szerint fahéjat, szegfűszeget, egy egész narancsot (szeletekben) és 1 szem szerecsendiót. Aztán a sparheltet jól megrakom fával, és hadd szóljon :-)
Ami nagyon fontos, hogy amikor éppen elkezd gőzölögni, akkor a szerecsendiót ki kell venni belőle, különben megkeseríti! + 10 perccel azelőtt, hogy levenném a tűzről, kiszedem belőle a narancsot is.
Ha kész, érdemes leszűrni, vagy teatojásba tenni a fűszereket, akkor csak kiveszed, nem kell a szűréssel szórakozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!