Szerinted mi a titka ennek a két "divatitalnak"?
Az itthon kapható tequilákra és "abszintokra" gondolok. Mindkettő bűndrága ahhoz képest, hogy nem túl jó, és a "rajongóik" ráadásul eszküsznek, hogy márpedig ezek finomak.
Az itthon divatos tequilák "mixto"-k, azaz a fele tiszta teqila, a másik fele pedig cukorpárlat (~ finomszesz), ennek örömére sóval-citrommal isszák, amivel a világ leggányabb vodkája is élvezhető (ki lehet próbálni), mert attól nem érezni az ízét.
Az itthoni "abszintok" (ahhoz képest, hogy 2010-et írunk, és rég készülnek valódiak is) az 1500 Ft-os "szilvaízű szeszesitalokat" megszégyenítő aroma-finomszesz dzsuvák, amiknek az íze vagy semmire sem hasonlít, vagy olcsó ánizsaroma van bennük.
Mitől ilyen sikeresek ezek? Nem jó minőségűek, ez kb. vitán felüli. Az emberek nálumk állítólag azért nem vesznek minőségi töményet, "mert drága", de ezeket meg megveszik, pedig drágák.
Mindenféle vélemény érdekel:)
Szerintem pont az a titkuk hogy itthon nincs italkultúra, csak ital-divat. Azok az italok sokkal menőbbek amiknél a fogyasztáshoz kell egy kis csiri-biri, itt ugye a citrom-só, meg a cukor égetés.
Sokáig dolgoztam bármixerként, és jóval több "látvány" italt (B52, Flaming Lamborghini, rétegezett shotok, stb) adtunk el mint klasszikust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!