Szerinted mi a titka ennek a két "divatitalnak"?
Az itthon kapható tequilákra és "abszintokra" gondolok. Mindkettő bűndrága ahhoz képest, hogy nem túl jó, és a "rajongóik" ráadásul eszküsznek, hogy márpedig ezek finomak.
Az itthon divatos tequilák "mixto"-k, azaz a fele tiszta teqila, a másik fele pedig cukorpárlat (~ finomszesz), ennek örömére sóval-citrommal isszák, amivel a világ leggányabb vodkája is élvezhető (ki lehet próbálni), mert attól nem érezni az ízét.
Az itthoni "abszintok" (ahhoz képest, hogy 2010-et írunk, és rég készülnek valódiak is) az 1500 Ft-os "szilvaízű szeszesitalokat" megszégyenítő aroma-finomszesz dzsuvák, amiknek az íze vagy semmire sem hasonlít, vagy olcsó ánizsaroma van bennük.
Mitől ilyen sikeresek ezek? Nem jó minőségűek, ez kb. vitán felüli. Az emberek nálumk állítólag azért nem vesznek minőségi töményet, "mert drága", de ezeket meg megveszik, pedig drágák.
Mindenféle vélemény érdekel:)
Jól látod! Mert divatosak, azért isszák, mert menőzni szeretnek vele, hogy ők ezt megtehetik.
Képzeld csak el, ha ezeketa drága italokat orvosságos üvegben árulnák, gyóűgyszer gyanánt mi lenne a sorsuk? Szerintem a lefolyóba öntenék.(mondjuk nekem a legtöbb alkoholról ez a véleményem)
Szerintem azért divatos mert,hogy olyan drága.
És ÁLTALÁBAN a drága dolgoknak jobb a minösége...
15:35:
A kukac is reklámfogás, egy rendes tequilában/meczalban olyat nem találsz. A kukacos agávé eredetileg rossz termést -> rossz tequilát jelentett, dehát ezt is sikerült kifordítani. Egyébként ezek az "abszintok" sem hasonlítanak az igazira, annyira sem, mint az "XY ízű sz.ital" a pálinkára.
milan1024:
hát épp ez a baj, hogy ez a kettő baromiranem minőségi...kb feleannyit ér mindkettő, mint amiért adják. Az 5ezer Ft-os tequila olyasmi, mint pl a "fütyülős" meg "vilmos" szeszesital, az "abszint" meg általában víz, finomszesz, takonyaroma, szevasz.
Mondjuk belegondolva, mindkét italhoz kitaláltak 1-1 idióta modern szokást, ami 1. elfedi a sz*r ízt, 2. érdekes szertartás, 3. lehet azt hazudni róla, hogy "így hagyományos". Mármint a só-citromról és a cukorégetésről van szó. Lehet, hogy ez a nagy titok a "drága, akkor biztos jó" mellett.
"Semmivel sem drágább, mint más rövidital akár a szórakozóhelyeken, akár mondjuk a tescoban..."
hm.. a tequila 4-5000/ 7dl, jól tudom? Szerintem nincs még egy "vágott szesz", ami ilyen drága lenne. Aminek a fele finomszesz, az ennél sokkal olcsóbb szokott lenni.
Az abszint mindig vmi olcsó szesz 60-70 fokon. Tehát 3-4000 lehetne max (a vodkaárakból kiindulva, mert abból van), de 4-8e közt mozog fajtától függően. Az a pár hozzáadott anyag (festék, aroma, néha ürömolaj) olcsó és 1 pillanat alatt bekeverhető.
tequila 3ezer körül van a piros kupakos,rengeteget megittunk pár évvel ezelőtt
ezt meg vodkát...egyedül ettől a kettőtől nem lettem másnapos...minden mástól igen...én pl ezért ittam
(abszintot életemben egyszer,soha többet)
de amugy igaz...ha valami drága,akkor rámondják hogy csak jó lehet,de persze mégse az
meg flancos üveget neki,és bele is pisilhetsz,azt is megissza az átlag,és rámondja,hogy különleges ize van...
11-19 05:59
Egy jobb minőségű tequlia kb ugyanannyi mint egy jobb whiskey, pálinka, bacardi vagy jäger...
Egy jobb minőségű teqila 8-9000 Ft.
Az nem "minőség", hogy a fele cukorszesz és magában ihatatlan.
Ha a Jäger árában mutatsz nekem tiszta tequilát, holnap megyek és megveszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!