Ha kapar a torkom akkor azon tényleg segíthet egy jó kupica erős házi pálinka?
Figyelt kérdés
Kapar a torkom, vettem torokfertőtlenítőt meg teázok, de apám azt mondta, hogy dobáljam el ezeket a hülyeségeket. Aztán kitöltött nekem egy kupicával, lehuzatta velem. Azt mondta töltsek még az este folyamán vagy kétszer, meg még holnap vagy 3x és vasárnapra kutya bajom nem lesz.
Ez igaz?
dec. 6. 20:28
11/17 anonim válasza:
Sokan abból indulnak ki, hogy a szesz fertőtlenít.
Én amúgy covid alatt minden reggel pálinkával öblögettem (utána kiköptem a mosdóba).
13/17 anonim válasza:
Ha bepálinkázol is fájni fog a torkod csak már lexarod 😁
14/17 anonim válasza:
Segít. Fertőtlenít, ennyi. Nyilván fáj, minden fertőtlenítés fáj. A betegség elején ezzel talán meg lehet állítani, meg egyebekkel, de ha komolyabb már, akkor nyilván nem, ez nem gyógyszer.
Mi is mindig ezt csináltuk orvos ismerős, és a biológus anyukás javaslásával, és tényleg használ, ha csak kapar a torka az embernek.
15/17 anonim válasza:
Főleg a gargalizálás, amikor ott van tartva a torokban, ha lehajtod, az nem sokat számít, csak fáj
16/17 anonim válasza:
14, max a szádban és a garatban levő kórokozókat öli meg, amikkel közvetlenül érintkezik. Sokat nem segít egy légúti fertőzésen :D
17/17 anonim válasza:
Az alkohol még az íny gyulladásra sem jó, inkább irritál, mint használ.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!