Hogyan lesz a 250 foritos borszőlőből 3500 forintos bor?
Nem a borkészítésért fizeted a legnagyobb részét. A 3500 Ft-os bolti ár eleve csak 2750 Ft nettó árat takar, aztán ott van rajta a barom nagy bolti árrés (enélkül kb. nem éri meg áruházban kitenni a polcra, mert 3500 Ft-os borok nem pörögnek úgy, mint a legolcsóbb üveges lőrék), meg a nagyker árrés, szállítás, egy kis jöv. adó, nem tudom pontosan, de amit a pincészet visszakap a 3500 pénzedből, az 1000 Ft alatt lesz... és ő abból a technológia mellett palackozást, marketinget, szakembereket, egyéb dolgozókat, mit fizet (meg profit is kéne, mert különben minek csinálja).
Azt meg nem követem, hogy a 3500 Ft-os bor tényleg 250-es borszőlőből készül-e, de az van, hogy a minőségi bornak a minőségi szőlő az alapja, annak meg többek közt a kisebb tőketerhelés, tehát egy hektáron kevesebb szőlőt termesztesz, így drágább, mint az a borszőlő, amiből a borok elsöprő többsége készül (amik nem is kerülnek 3500-ba...). A technológia a jó és a rossz bornál is adott, mert (bizonyos határig persze) minden szőlőből a legjobbat éri meg kihozni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!