Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan lesz a 250 foritos...

Vajay Imre László kérdése:

Hogyan lesz a 250 foritos borszőlőből 3500 forintos bor?

Figyelt kérdés

tegnap 15:20
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Pl. így


[link]

tegnap 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
85%
tegnap 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
88%
Idő, szakértelem.
tegnap 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, ne legyél már ekkora proli az isten verjen meg.
tegnap 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 Phoney ***** válasza:
100%

Nem a borkészítésért fizeted a legnagyobb részét. A 3500 Ft-os bolti ár eleve csak 2750 Ft nettó árat takar, aztán ott van rajta a barom nagy bolti árrés (enélkül kb. nem éri meg áruházban kitenni a polcra, mert 3500 Ft-os borok nem pörögnek úgy, mint a legolcsóbb üveges lőrék), meg a nagyker árrés, szállítás, egy kis jöv. adó, nem tudom pontosan, de amit a pincészet visszakap a 3500 pénzedből, az 1000 Ft alatt lesz... és ő abból a technológia mellett palackozást, marketinget, szakembereket, egyéb dolgozókat, mit fizet (meg profit is kéne, mert különben minek csinálja).


Azt meg nem követem, hogy a 3500 Ft-os bor tényleg 250-es borszőlőből készül-e, de az van, hogy a minőségi bornak a minőségi szőlő az alapja, annak meg többek közt a kisebb tőketerhelés, tehát egy hektáron kevesebb szőlőt termesztesz, így drágább, mint az a borszőlő, amiből a borok elsöprő többsége készül (amik nem is kerülnek 3500-ba...). A technológia a jó és a rossz bornál is adott, mert (bizonyos határig persze) minden szőlőből a legjobbat éri meg kihozni.

tegnap 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
ültess szőlőt, csinálj magadnak bort és megtudod.
tegnap 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!