Tokaji eszenciát (nem aszúeszenciát; "nektárt") ittál már? Vélemény?
Ki ivott már eszenciát?
Tudom rettenetesen drága (50-60 ezertől indul de az átlag inkább 100+ ezer) és ráadásul csak 3 deci 🤣
De nem minden nap lesz 30 éves az ember a Tokaji borokat meg nagyon szeretem :)
Meglepném magamat egyszer.
De csak 2-3% alkohol van benne. Az nem kevés egy kicsit? Tudom nagyon-nagyon édes de állítólag a savtartalma is nagyon magas.
A 2-3% alkoholtartalom miatt ez tűnik inkább szőlőlének. De ahhoz meg egy "kicsit" drága.
Nos? Valaki ivott már? Vélemény?
Ettem, borkóstolón.
Mivel a mézre se azt mondjuk, hogy isszuk, hanem hogy esszük. Olyan, mint egy híg méz. Biztos, hogy nem vennék belőle 3 decit. Borkóstolón egy kis kanálba csepegtettek belőle, elég is volt.
"De csak 2-3% alkohol van benne. Az nem kevés egy kicsit? inkább szőlőlé"
Mihez képes kevés az alkohol, vagy nem is értem, hogy jön ez ide. Ennek az ég világon semmi köze az alkohol iváshoz.
Az, hogy van benne némi alkohol, teljesen mellékes. Nem az alkohol miatt fogyasztja az ember, hogy széles jókedve kerekedjen.
Ez egy kulináris élmény, egy botritiszes ízbomba.
Rengeteg ízt fel lehet fedezni benne, de ehhez azért elég kifinomult ízlésednek kell lenni. Ja, és persze tudni kell élvezni ezt a 'játékot" az ízekkel.
Szóval ha mondjuk egy sima tokaji aszút se úgy kóstolgatsz, hogy kiérzed, és élvezed benne mondjuk a gyöngyvirág illatot, vagy az akácméz , vagy aszalt barack ízét, akkor esszenciát is fölösleges venned.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!