Találtam a pince legmélyén egy 20 éves 97%-os etil alkoholt. Amibe tényleg az van, nem pálinka vagy ilyenek. Kérdésem hogy hova önthetem ki ahol nem robban fel vagy valami ilyesmi?
10
De most,akkor pontosan mit találtál?Ha tiszta szeszt,akkor azt nem kell elönteni.Az fogyaszthatóvá tehető.
#9 azért mert az iparban víz-alkohol-benzol terner elegy kisebb energiabefektetéssel desztillálható tiszta szesszé vagy abszolút alkohollá, amiben a benzol szennyezőként benne marad. Az élelmiszer minőségű vagy Hplc minőségű tiszta szesz és abszolút alkohol nem véletlenül drágább, mint az ipari minőségű.
A kérdező semmi egyebet nem írt, így az az alapfeltevés, hogy az egészségre károsabb változattal találkozott a pincében.
Az pedig, hogy valaki csinált belőle likőrt és történetesen nem lesz baja tőle, nem jelenti hogy ártalmatlan. Egészen sokan tolják dikoflenákkal vagy aplrazolámmal az esti bort, és nincs tőle bajuk, de ajánlani azt sem szokták.
12
Oké..Van is nekem egy olyan üvegem ami régről származik.Ilyeneket lehetett kapni annak idején például a lengyel piacon.Akkor lemásolom ide milyen felírások vannak a címkén.Nem vagyok italszakértő.De ha te értesz hozzá,akkor talán ebből meg tudod mondani,hogy ez pontosan mi.És ha a kérdező is ilyent talált,akkor már tudni fogja.Az esély megvan rá,hogy ezt a márkát találta..
"Badel
Industrija vrenja
Rafinirani
Alkohol
Etilini,96% vol
Product of Croatia
Rok trajanja neograničen
sadržaj etanola min. 96% vol
Sadržaj nealkohola odgovara Čistoci I
Poduzeće za proizvodnnju I promet alkohola,octa I inaktivnog kvasca
čuvati pažljivo na hladommjestu,u začepljenoj boci."
tegnap 21:12
Szeszfinomítóban készült mezőgazdasági finomszesz. Ha valami csoda folytán ennek nem volna étkezési minősítése, akkor se nagyon van olyan hibalehetőség, hogy szabványos finomszesz mérgező legyen, bárrmi is volt a szabvány.
De egyébként ez, hogy egy háztartásban "finomszesz", "etil-alkohol" címén legálisan kipalackozva olyan alkoholt találjon valaki, ami nem étkezési, de nem is denaturált, olyan gyakorlatilag nincsen. Hacsak nem a vegyész nagyapa lopak ki valami raktárból, de még akkor is rá lenne írva, hogy szennyezett... nem az, hogy 1. osztályú finomszesz ;)
Nézz a szemembe és mond utánam:
-Nem iszok meg ismeretlen eredetű alkoholt.
17
Oké.Na és mi a probléma?"Minőségét korlátlan ideig megőrzi".Jó az 1000 év múlva is.Nem romlik meg soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!