Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a különbség a likőr és a...

Mi a különbség a likőr és a pálinka között, ha mindketten 35-40 fokosak?

Figyelt kérdés
jún. 28. 18:03
 1/3 Phoney ***** válasza:
100%

Két különböző italfajta, amik közt sokkal fontosabb különbségek is vannak, mint hogy hány fokosan palackozzák őket.


A pálinka tiszta gyümölcspárlat (a törkölypálinka pedig törkölypárlat), és legalább 37,5% alkohol. (Meg persze eredetvédett is.)


A likőr bármilyen égetett szesz, amit ízesítettek *és* édesítettek is (legalább 100 g/L cukor), és legalább 15% alkohollal palackozták.


Tehát a kettőnek igazán csak annyi köze van egymáshoz, hogy pálinkából is lehet likőrt készíteni – hogyha ízesítik és édesítik.

jún. 28. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A pálinka az gyümölcs párlat, nincs ízesítve semmivel. A likőr az bármilyen alkoholtartalmú párlat, cukrozva, ízesítve.
jún. 28. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

“ha mindketten 35-40 fokosak”


35 fokos az likőr lehet, de pálinka nem, a pálinka hivatalos alsó határa 37.5% + ahogy előttem írták.

jún. 30. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!