Mi a különbség a likőr és a pálinka között, ha mindketten 35-40 fokosak?
Figyelt kérdés
jún. 28. 18:03
1/3 Phoney válasza:
Két különböző italfajta, amik közt sokkal fontosabb különbségek is vannak, mint hogy hány fokosan palackozzák őket.
A pálinka tiszta gyümölcspárlat (a törkölypálinka pedig törkölypárlat), és legalább 37,5% alkohol. (Meg persze eredetvédett is.)
A likőr bármilyen égetett szesz, amit ízesítettek *és* édesítettek is (legalább 100 g/L cukor), és legalább 15% alkohollal palackozták.
Tehát a kettőnek igazán csak annyi köze van egymáshoz, hogy pálinkából is lehet likőrt készíteni – hogyha ízesítik és édesítik.
2/3 anonim válasza:
A pálinka az gyümölcs párlat, nincs ízesítve semmivel. A likőr az bármilyen alkoholtartalmú párlat, cukrozva, ízesítve.
3/3 anonim válasza:
“ha mindketten 35-40 fokosak”
35 fokos az likőr lehet, de pálinka nem, a pálinka hivatalos alsó határa 37.5% + ahogy előttem írták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!