Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Cefre tetején ha vékony...

Cefre tetején ha vékony fehéres-rózsaszínű hàrtyaszerű valami képződik, akkor kuka az egész?

Figyelt kérdés

Szóval hogy elromlott ?

Vagy ez normális?


Naponta egyszer van lehetőségem keverni, akkor eltűnik az a valami, de mãsnapra ujra képződik.

Penész lenne vagy màs?

Lehet ellene tenni vagy jó ez így?

A gyümölcs egyébként tiszta volt, nem volt rohadt, viszont a nagy esőzések miatt kissé "vizesebb" mint ami azóta érik.



jún. 18. 23:43
 1/7 anonim ***** válasza:
46%
Lehet semmi baja folytasd tovább
jún. 19. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
66%
semmi baj nincs tőle. Nálam minden évben van, de soha nem okozott gondot.
jún. 19. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Nem kell nyitogatni, azzal folyamatosan kapja az oxigént és kb borítékolható a penészedés, vagy minimum valami laktobacillus elszaporodása. Jól záró fedő, kotyogóban rézeleje, stabil 18-20 fok közti hőmérséklet, és mindent intéz az élesztő. Ha nagyon zavar a bunda, az első pár nap, míg dolgozik ezerrel, naponta megkörözteted a lezárt erjesztőt, hallod ahogy leszakad, de hátulról bereflektorozva láthatod is, ahogy elmerül. Ég és föld a különbség a nyitogatás meg a tiszta technológia végeredménye közt, legalábbis ha hibátlan a gyümölcs és a higiénia is inkább túlzó.
jún. 19. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Mikor felejtitek már el ezt az áljandó jevergetést? Ettől romlik neg. 3 naponta beleforgatod a tetejét azt csá. Lehet kezd ecetesedni köstold neg
jún. 19. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Meg nem kóstolom:)


Mi az hogy ecetesedni? Mármint az ecet tudom mi, de amit te mondasz, az rosszat jelent? Vagyis ha tényleg ecetesedik, az mit jelenthet?


Nyitogatàs... Anélkül nem tudom megkeverni, nem üzemem van, heeee!

jún. 20. 09:01
 6/7 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Nem kell kevergetni. Csak pár naponta belenyomni a tetejét. Ha ecetesedik tönkre megy és lehet kiönteni. Ha megnyalod a levét abba nem halsz bele.
jún. 20. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Én sem nyomkodom. Teljesen jól írta le a 3. válaszoló. Nem kell felnyitni a hordót, nyomkodni sem szükséges igazából, de én nem akarok senkit sem eltántorítani a jól bevált módszereitől. A nyomkodás a nyíltkádas erjesztésből maradt meg, mint hagyomány. Ha nem nyomkodod, ugyanúgy kierjed, némileg hosszabbodik az erjedési idő, de ennyi... 10 cukorfok környékén szoktam adni hozzá még egyszer tápanyagot, akkor egyszer felnyitom.
tegnap 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!