Főzés előtt szoktátok-e mosni a rizset, és mit csináltok a fehéres opaleszkáló mosólével?
Állítólag azért kell megmosni a rizst, mert a felületén rizsliszt van, amitől a főtt rizs összetapad. Egy főzet rizs mosásakor akár 1-2 liter zavaros, tejszerű mosólé is keletkezhet. A kérdés, hogy mire lehetne ezt a háztartásban, vagy esetleg a kertben felhasználni?
Hamar elkezd erjedni egyébként ez az oldat.
Hajmosásra jó állítólag, a magas vitamintartalma miatt, de még nem próbáltam, meg növényt öntözni, de utóbbival vigyázni kell, mert a növényföldben olyan baktérium vagy gomba is lehet, amit nem akarsz táplálni.
(„Rizset?” Helló, SzSzB megye :D)
he-he, valóban SzSzB!
legszívesebben rizsát írtam volna, iskolában még így hívtuk
Én mióta láttam az ilyen szemes dolgok ipari tárolását, már mindent mosok, babot, lencsét, mazsolát sütéshez.
De igen, 3-4× átmosom a rizst, és áztatni is szoktam mert elég undorító amikor rászárad a habja az edényre, és ilyen szürke.
Általában a növényeim locsolóvize lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!